Νέα πυραυλική επίθεση στην Οδησσό – Σκληρές μάχες στα ανατολικά και νότια της Ουκρανίας

Νέα ρωσική πυραυλική επίθεση, που προκάλεσε πυρκαγιές σε μερικές περιοχές, δέχθηκε σήμερα η Οδησσός, όπου αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα ο Έλληνας ΥΠΕΞ. Ο κ. Δένδιας, ως επικεφαλής αποστολής από την Αθήνα, θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή. Όπως ανέφερε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην Οδησσό, Κώστας Καντούρης, η επίθεση έγινε σε αποθήκη καυσίμων, στις 6:35 το πρωί, ενώ μια ώρα πριν είχαν ηχήσει σειρήνες. Στο σημείο γινόταν εκρήξεις ενώ απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι.

Οι συζητήσεις για ειρηνευτική συμφωνία έχουν προχωρήσει σημαντικά, καθώς η Μόσχα αποδέχτηκε προφορικά τις βασικές θέσεις της Ουκρανίας, και το Κίεβο αναμένει τώρα τη γραπτή επιβεβαίωση, υποστήριξε ο επικεφαλής των Ουκρανών διαπραγματευτών. Παράλληλα μίλησε για πιθανή συνάντηση μεταξύ των προέδρων των 2 χωρών, ενδεχομένως στην ΤουρκίαΗ Ρωσία από την πλευρά της έκανε σήμερα γνωστό ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει αρκετά ώστε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση των ηγετών και ότι η θέση της Μόσχας σχετικά με το καθεστώς της Κριμαίας και του Ντονμπάς δεν έχει αλλάξει.

Εν τω μεταξύ, ένα τοπίο αποκάλυψης, με άταφα πτώματα διάσπαρτα στους δρόμους, αντίκρισαν οι Ουκρανοί στις περιοχές κοντά στο Κίεβο, τις οποίες εγκαταλείπει ο ρωσικός στρατός. Άφησαν πίσω τους την απόλυτη καταστροφή, είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι, και προειδοποίησε ότι αυτές οι περιοχές παραμένουν επικίνδυνες για τους πολίτες, καθώς πολλά σημεία είναι παγιδευμένα με νάρκες.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται σκληρές μάχες στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας, και ειδικότερα στην πολιορκημένη Μαριούπολη, όπου γίνεται νέα απόπειρα απομάκρυνσης αμάχων, με αυτοκινητοπομπή του Ερυθρού Σταυρού, αλλά οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι συναντούν εμπόδια. Το Κρεμλίνο επέρριψε την ευθύνη στις καταστροφικές -όπως είπε- ενέργειες της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος