Πρόκληση Ερντογάν: Μητσοτάκη, αν κάνεις κάποιο λάθος θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι

Νέα επίθεση εναντίον της χώρας μας εξαπολύει ο Τούρκος πρόδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ολοκλήρωσε την ομιλία του όπου αναφέρθηκε στον Economist
και κάποια στιγμή αναφέρθηκε στην Ελλάδα. Είπε ότι “εμείς διαθέτουμε τον πύραυλο Τayphun με μεγάλη εμβέλεια. Αν χτυπήσει την Αθήνα τι θα γίνει; Αν εξοπλίζετε τα νησιά νομίζετε θα μείνουμε άπραγοι;“. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό της Ελλάδας λέγοντας:  “Μητσοτάκη, να ξέρει καλά ότι εάν κάνεις ένα λάθος, οι τρελοί Τούρκοι θα έρθουν. Εάν κάτσεις φρόνιμα, δεν έχουμε καμία δουλειά μαζί σας“.

Σχολιάζοντας τα εξοπλιστικά της Ελλάδας, ο Ερντογάν δήλωσε: Με τον εξοπλισμό των νησιών, κάνουν αντίθετα βήματα όσον αφορά τη Συνθήκη της Λωζάνης και άλλες συμφωνίες. Όσα δηλώνει ο Μητσοτάκης δεν αρκούν για να καθορίσουν την τύχη της περιοχής. Εμείς παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα για το θέμα αυτό σε διεθνείς συναντήσεις“.

Πυρά σε Economist

Νωρίτερα απάντησε σε ερωτήσεις μετά την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής και αναφέρθηκε στο σκανδαλώδες εξώφυλλο τπου βρετανικού περιοδικού Economist. Για το βρετανικό περιοδικό The Economist το οποίο μεταξύ άλλων έγραψε ότι η Τουρκία είναι στα πρόθυρα της δικτατορίας και αποκάλεσε τον Ερντογάν, «νταή» ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε: «Το βρετανικό περιοδικό καθορίζει τη μοίρα της Τουρκίας; Το έθνος μου την καθορίζει. Ό,τι λέει το έθνος μου, αυτό συμβαίνει στην Τουρκία».

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος