Νέα πρόκληση Ερντογάν: Η Ελλάδα προστατεύει τρομοκράτες – Περιμένουμε καλά νέα για τα F-16

Array

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επιστροφή του από τη Σαμαρκάνδη, με αφορμή τα F-16.

Συγκεκριμένα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για καλύτερα νέα σε σχέση με την ολοκλήρωση της αγοράς των μαχητικών, ενώ τόνισε ότι εάν οι Ρεπουμπλικάνοι πάρουν τη Γερουσία, θα είναι ευκολότερο για τη χώρα του να αποκτήσει τα F-16. «Αν έρθουν οι Ρεπουμπλικανοί θα είναι πολύ πιο εύκολες και γρήγορες οι διαδικασίες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι προστατεύει τρομοκράτες. “Η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της ΕΕ προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων των μελών της τρομοκρατικής ομάδας FETO“, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κάνοντας εκ νέου αναφορά στο «στρατοπέδου του Λαυρίου».

Εξάλλου, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι «σοβαρά αναστατωμένη» από την τελευταία συνάντηση της ομάδας υψηλού επιπέδου Τουρκίας-ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία δεσμεύεται να επιδιώξει έναν ειρηνευτικό διάλογο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. «Εργαζόμαστε πάνω στο πώς να δημιουργήσουμε έναν ειρηνευτικό διάδρομο εκεί, όπως είχαμε τον διάδρομο για τα σιτηρά», δήλωσε ο Ερντογάν, επαινώντας την αντίσταση της Ρωσίας στις πιέσεις από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Πηγή: ΕΡΤ, Anadolu

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος