Νέα κρίση για την βρετανική αστυνομία – Ερευνώνται 1.000 περιπτώσεις κακοποίησης που αφορούν 800 αστυνομικούς

Array

Το σκάνδαλο Κάρικ βαραίνει την μητροπολιτική αστυνομία. 1.000 περιπτώσεις σεξουαλικής και ενδοοικογενειακής κακοποίησης που αφορούν 800 αστυνομικούς ερευνά η βρετανική αστυνομία που παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος αφού αποκαλύφθηκε ότι κατηγορήθηκε επανειλημμένα για παρενόχληση και επίθεση σε γυναίκες τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αλλά κατάφερε να αποφύγει τις διαδικασίες ανάρμοστης συμπεριφοράς ή τις ποινικές διώξεις.

Ο 48χρονος Ντειβιντ Κάρικ, ένας εν ενεργεία αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ομολόγησε ότι έχει βιάσει 24 γυναίκες για μια περίοδο δέκα οκτώ ετών κατατάσσοντας την σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το 2003 ως το 2020 προσέγγιζε τα θύματα του κυρίως μέσω των εφαρμογών γνωριμιών όπως το Tinder και Badoo χρησιμοποιώντας τη θέση του ως αστυνομικός για να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους όπου στη συνέχεια τα κακοποιούσε και τα βίαζε είτε στο Χερντφορντσαιρ όπου διέμενε η στο Λονδίνο

Ο Κάρικ παραδέχτηκε ότι βίασε εννέα γυναίκες, μερικές επί μήνες ή χρόνια, με πολλές από αυτές τις επιθέσεις να περιλαμβάνουν βία προκαλώντας τους σωματικό τραυματισμό .

Ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού σχολίασε ότι ήταν «μια φρικτή υπόθεση» και ότι οι σκέψεις του Ρίσι Σουνάκ «είναι με όλα τα θύματα».

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος