Νέα έκκληση Ζελένσκι προς Πούτιν για διαπραγματεύσεις: «Εάν οι προσπάθειες μας αποτύχουν, κινδυνεύουμε με Γ΄παγκόσμιο πόλεμο»

Έκκληση για συνομιλίες απηύθυνε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμιρ Ζελενσκι προς τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν ο μόνος τρόπος για να «τερματιστεί αυτός ο πόλεμος» και τονίζοντας παράλληλα σε δραματικό τόνο ότι «εάν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις μαζί του», είπε ο Ζελένσκι στην εκπομπή «Fareed Zakaria GPS» του CNN, αναφερόμενος στον Ρώσο Βλαντιμίρ Πούτιν

Η νέα έκκληση Ζελένσκι για ειρηνευτικές συνομιλίες γίνεται την ώρα που τόσο ο ίδιος όσο και χώρες της Δύσης κατηγορούν τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου στη Μαριούπολη μετά και την είδηση του βομβαρδισμού στην πολιορκημένη πόλη της σχολής καλών τεχνών όπου φέρεται να είχαν καταφύγει 400 άμαχοι.

«Οι ρωσικές δυνάμεις ήρθαν να μας εξοντώσουν, να μας σκοτώσουν», είπε ο Ζελένσκι.

«Αν υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, νομίζω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία… για να έχουμε τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε, τη δυνατότητα να μιλήσουμε με τον Πούτιν», είπε. «Εάν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Ο Ζελένσκι έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πόλεμο.

Η κρίση στην Ουκρανία, στην οποία ο Πούτιν προσπάθησε να εξαλείψει τις φιλοδυτικές τάσεις, έχει ήδη πυροδοτήσει τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος