Qatar Gate: Νέα έφοδος των Αρχών σε γραφεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Array

Νέα έφοδος πραγματοποιήθηκε σήμερα από την αστυνομία των Βρυξελλών σε γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράς που έχει ξεσπάσει. Πρόκειται για την 20ή έρευνα μέσα σε τέσσερις ημέρες στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται το Κατάρ, ανέφερε μια δικαστική πηγή.

Την είδηση έκανε γνωστή η Politico, επικαλούμενη τις βελγικές ομοσπονδιακές εισαγγελικές Αρχές. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Αρχές φαίνονται έτοιμες να εντοπίσουν ακόμη περισσότερους στόχους.

Η αστυνομία είπε τη Δευτέρα ότι είχε ερευνήσει 19 κατοικίες και γραφεία, καθώς και τα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου που έχουν αποκλειστεί.

Οι εκρηκτικές αποκαλύψεις έχουν συγκλονίσει τις Βρυξέλλες, με τους αξιωματούχους να αναρωτιούνται νευρικά ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος. Το θέμα κυριάρχησε στις συζητήσεις στις αίθουσες του Κοινοβουλίου τη Δευτέρα στο Στρασβούργο, όπου η πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα δεσμεύτηκε να ξεκινήσει πλήρη έρευνα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή δημοκρατία δέχονται επίθεση” τόνισε νωρίτερα η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. Η Μέτσολα δήλωσε με προφανή πικρία ότι “όσο θα προσπαθούμε να λειτουργούμε με περισσότερη διαφάνεια τόσο θα υπάρχει και κάποιος που θα θέλει να υποταχθεί σε δεκάρες”.

Οι ακτιβιστές για τη διαφάνεια υποψιάζονται ότι οι αρχικές αποκαλύψεις είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για το πώς ξένες χώρες επηρεάζουν παράνομα την ΕΕ.

Tην ίδια ώρα, νέα ανακοίνωση της oμοσπονδιακής εισαγγελίας αναφέρει ότι την Τετάρτη θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος οι τέσσερις συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή. Ειδικότερα, σημειώνει ότι «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βαλίτσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος