Νέα διαδήλωση στις Βρυξέλλες εναντίον των περιοριστικών μέτρων

Εκατοντάδες διαδηλωτές χωρίς μάσκες συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον των περιορισμών που επιβάλλονται στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, φωνάζοντας επανειλημμένα το σύνθημα «ελευθερία».

Η κινητοποίηση άρχισε σε πάρκο της πόλης, προτού οι συμμετέχοντες κατευθυνθούν στην περιοχή όπου βρίσκονται τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της έδρας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η αστυνομία είχε απαγορεύσει την πρόσβαση στον χώρο: έστησε αγκαθωτά συρματοπλέγματα και ανέπτυξε περίπου 40 άνδρες της με εξαρτύσεις αντιμετώπισης ταραχών για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να πλησιάσουν.

«Δεν υπάρχει κορονοϊός. Είναι απλά γρίπη», είπε η Μίριαμ, 48 ετών, που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Όπως πολλοί άλλοι στο πλήθος, κατάγεται από τη γειτονική Ολλανδία. «Το Βέλγιο περνάει δύσκολη περίοδο» και «ήρθα εδώ για τα παιδιά μου», είπε.

Πέντε-έξι άνδρες φόραγαν στολές παραλλαγής και μπερέδες. Αρνήθηκαν να μιλήσουν σε δημοσιογράφους.

Μια διαδηλώτρια, εικοσάρα Βελγίδα που αρνήθηκε να πει το όνομά της, αναφερόμενη στον εξοπλισμό των αστυνομικών με εξαρτύσεις αντιμετώπισης ταραχών, είπε: «πόλεμο θέλουνε – κοιτάξτε αυτούς, κοιτάξτε κι εμάς», δείχνοντας τα καλοκαιρινά της ρούχα.

Οι αρχές στο Βέλγιο έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τα μέτρα που εφαρμόζουν επί επτά μήνες, καθώς ο ρυθμός των εμβολιασμών επιταχύνεται και οι αριθμοί των μολύνσεων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία μειώνονται ελαφρά.

Όμως η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική, και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ μολονότι οι υπαίθριοι χώροι των εστιατορίων επιτράπηκε να ανοίξουν ξανά, ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να συγκεντρώνονται σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους παραμένει περιορισμένος.

Το Βέλγιο των 11,5 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει μέχρι εδώ λίγους λιγότερους από 25.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1,06 εκατ. μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος