Νέα αναφορά του Τζο Μπάιντεν στην Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή την ολοκλήρωση της συμφωνίας Ισραήλ – Λιβάνου

Array

ανταπόκριση από τις ΗΠΑ: Λένα Αργύρη

Με αφορμή την ολοκλήρωση της συμφωνίας Ισραήλ – Λιβάνου για την οριοθέτηση θαλασσίων συνόρων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε σχετική δήλωση, τονίζοντας τη σημασία της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε: «Η ενέργεια, ιδιαιτέρως στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν πρέπει να είναι αιτία σύγκρουσης, αλλά εργαλείο συνεργασίας, σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας.

Αυτή η συμφωνία μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση ενός οράματος για μια Μέση Ανατολή που θα είναι πιο ασφαλής, ολοκληρωμένη και ευημερούσα, αποφέροντας οφέλη για όλους τους κατοίκους της περιοχής»,  αναφέρει ο Αμερικανός Πρόεδρος και προσθέτει «είμαι υπερήφανος και συγχαίρω το Ισραήλ και τον Λίβανο για την επίσημη ολοκλήρωση της συμφωνίας τους για την επίλυση αυτής της μακροχρόνιας διαμάχης.

Σήμερα και τα δύο μέρη έκαναν τα τελικά βήματα για να θέσουν σε ισχύ αυτή τη συμφωνία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως μεσολαβητές καθώς τα μέρη εργάζονται για να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος