Νέα ακραία δήλωση Ερντογάν: Καθίστε φρόνιμα και δεν θα σας χτυπήσουμε με πυραύλους

Array

Συνέχεια στις απειλές κατά της Ελλάδας έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του. «Καθίστε φρόνιμα» και δεν θα σας χτυπήσουμε με πυραύλους ήταν το μήνυμά του, σε μία ομιλία που κατά τα άλλα είχε έντονο προεκλογικό άρωμα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας από το βήμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΡ, δήλωσε: «Τώρα φτιάχνουμε τους δικούς μας πυραύλους. Αναστατώθηκαν οι Έλληνες. Πρωτοσέλιδο οι τίτλοι στις εφημερίδες: “Ξυπνήστε! Θα στείλουν τον (πύραυλο) Tayfun από τη Σμύρνη”. 560 χλμ. το βεληνεκές. Τους λέω: “Δεν αρκεί. Πρέπει να φτάσει τα 1.000 χλμ.”. Άρχισαν τότε οι Έλληνες να λένε πως αυτοί θα χτυπήσουν την Αθήνα. Ηρεμήστε εσείς, καθίστε ήσυχοι και εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά με την Αθήνα. Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας ενοχλούν».

Προηγουμένως, αναφέρθηκε στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που παράγει η Τουρκία, λέγοντας ότι σύντομα θα κατασκευάσει και το δικό της μαχητικό αεροσκάφος, στόχος στρατηγικής σημασίας για την Άγκυρα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αμερικανικές κυρώσεις όσον αφορά στην προμήθεια νέων μαχητικών F-16 και την αναβάθμιση του υφιστάμενου στόλου της.

Καλίν: Δεν θα δεχτούμε καμία επέκταση πάνω από 6 μίλια 

Το βράδυ της Τρίτης, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν και εξ απορρήτων σύμβουλός του, Ιμπραχίμ Καλίν, οποιαδήποτε επέκταση των χωρικών υδάτων όχι στα 12 μίλα, αλλά πάνω από τα 6 μίλια, θα αντιμετωπίσει τη σκληρή αντίδραση της Τουρκίας. «Θα έχει βαριές συνέπειες για την Ελλάδα. Δεν θα αφήσουμε χωρίς απάντηση μία τέτοια κίνηση αν υπάρξει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ελπίζουμε να μην έχουν τέτοιες σκέψεις και να μην κάνουν κάποιο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν βλέπω κάποιο όφελος για τους ίδιους. Δεν υπάρχει όφελος από την πολιτική έντασης με την Τουρκία. Από αυτή την άποψη εμείς δεν επιδιώκουμε ένταση» κατέληξε.

Επιμέλεια: Γιάννης Μανδαλίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος