NBC: Ο Μπάιντεν προανήγγειλε σε ιδιωτική συνομιλία ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος το 2024

Array

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προανήγγειλε σε ιδιωτική συνομιλία ότι θα είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία στις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2024, σύμφωνα με το NBC News.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, σε μια ιδιωτική συνομιλία στον Λευκό Οίκο τον περασμένο μήνα, είπε στον μαύρο βαπτιστή ιερέα και ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλ Σάρπτον ότι θα επιδιώξει μια δεύτερη θητεία, σύμφωνα με την αμερικανική τηλεόραση.

Ο Σάρπτον, πολιτικός και παρουσιαστής της εκπομπής του NBC, ενημέρωσε το προσωπικό του οργανισμού του, το Εθνικό Δίκτυο Δράσης, στην Ουάσιγκτον, αργότερα εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με την αμερικανική τηλεόραση.

Αν και οι σύμμαχοι του Μπάιντεν είπαν ότι θα επιδιώξει επανεκλογή, δεν ήθελε να το πει κατηγορηματικά και οι δηλώσεις του στον Σάρπον στο τέλος μιας συνάντησης με τους ηγέτες πολλών από τις πιο εξέχουσες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντιπροσωπεύουν τον ισχυρότερο ισχυρισμό μέχρι στιγμής ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, αναφέρει το Tanjug.

Το 2020, η ψήφος των Αφροαμερικανών ήταν το κλειδί για την επιστροφή του Μπάιντεν στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών, επιτρέποντάς του να κερδίσει σε μια σημαντική ψηφοφορία στη Νότια Καρολίνα αφού απέτυχε να πάρει την πρώτη θέση στους τρεις πρώτους αγώνες στην Αϊόβα, το Νιου Χάμσαϊρ και τη Νεβάδα, σύμφωνα με την NBC News.

Τρεις ημέρες αργότερα, τη Σούπερ Τρίτη, η υποστήριξη των μαύρων ψηφοφόρων βοήθησε τον Μπάιντεν να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των αντιπροσώπων πριν από το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος τον Ιούλιο, όπου κέρδισε την προεδρική υποψηφιότητα του κόμματος.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς, Πηγή: Politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος