Ναυάγιο στην Ιταλία: Συγκονίζουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων – Τουλάχιστον 62 οι νεκροί

Οι μαρτυρίες των επιζώντων του ναυαγίου στην Ιταλία και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 62 ανθρώπους, συγκλονίσουν. Για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης μίλησε ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών.

Σπαρακτικές είναι οι μαρτυρίες των επιζώντων του ναυαγίου, που συνέβη χτές (26.02.2023) στην Ιταλία και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 62 ανθρώπους. Για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης μίλησε ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι διασώστες συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τις έρευνες, καθώς δεκάδες μετανάστες εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο κοντά στις ακτές της Καλαβρίας στην Ιταλία. Παιδικά ρούχα, ακόμη και μπιμπερό, βρίσκονται διάσπαρτα στην παραλί και μαρτυρούν τον τραγικό θάνατο που βρήκαν αρκετά παιδιά, ανάμεσα τους κι ένα βρέφος, τα οποία επέβαιναν στη ξύλινη βάρκα, που βυθίστηκε, την ώρα θαλασσοταραχής.

Συγκλονίζουν και οι μαρτυρίες των διασωθέντων, λίγο πριν προσκρούσει η βάρκα στα βράχια και κοπεί στα δύο.
Ο αξιωματικός της πυροσβεστικής, Τζουζέπε Λαρόσα δήλωσε χαρακτηριστηκά ότι: «Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση ήταν η σιωπή των διασωθέντων. Ο φόβος στα μάτια τους και το γεγονός ότι δεν μιλούσαν».

Επικρίσεις στους κανόνες της Μελόνι

Με τον ακροδεξιό συνασπισμό της Τζόρτζια Μελόνι να δέχεται επικρίσεις για τη θέσπιση νέων αυστηρών κανόνων για τη διάσωση μεταναστών από μη κυβερνητικές οργανώσεις, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας επισήμανε την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας τόνισε πως αυτό το ναυάγιο πρέπει να οδηγήσει σε συμφωνίες με τις χώρες αναχώρησης που πρέπει να κάνει ολόκληρη η Ε.Ε., η βοήθεια πρέπει να αυξηθεί, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα χρήματα δεν πρέπει να δίνονται σε δικτάτορες ή σε ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν για σκοπούς άσχετους με την ευημερία των πολιτών. «Ελπίζω να καταλάβουν όλοι, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ότι αυτό δεν είναι ιταλικό καπρίτσιο», δήλωσε.

Μετανάστες από το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν επέβαιναν στη βάρκα, η οποία είχε αποπλεύσει από τη Σμύρνη τέσσερις ημέρες προτού βυθιστεί. Ογδονταένας άνθρωποι διασώθηκαν, 20 εκ των οποίων διακομίστηκαν στο νοσκομείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος