Νάνσι Πελόζι: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από τραυματισμό

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στο Λουξεμβούργο και εισήχθη σε νοσοκομείο για εξετάσεις, ανακοίνωσε το γραφείο της σήμερα (13/12).

Η 84χρονη Δημοκρατική πολιτικός, που εκλέγεται στο Σαν Φρανσίσκο, είναι η πρώτη γυναίκα που εξελέγη πρόεδρος της Βουλής. Παραιτήθηκε από το αξίωμα αυτό το 2023 αλλά παραμένει μέλος του Σώματος. Τον Νοέμβριο επανεξελέγη για άλλα δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος της Βουλής κατέχει το υψηλότερο αξίωμα στις ΗΠΑ, μετά τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της χώρας.

Η Πελόζι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έγκριση του νομοσχεδίου του Τζο Μπάιντεν, ύψους 1 τρισεκ. δολαρίων, για την ανάπτυξη των υποδομών το 2022. Η σχέση σύγκρουσης που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν εκείνη έσκισε, σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση, την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης, το 2020.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος