Nα πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης Ισραήλ – Παλαιστινίων ζήτησε ο Άντονι Μπλίνκεν

Την αποκλιμάκωση της έντασης στο Παλαιστινιακό ζήτησε ο Άντονι Μπλίνκεν από τους Μπενιαμίν Νετανιάχου και Μαχμούντ Αμπάς

Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχουκαι τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, είχε το Σάββατο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, καλώντας τους «να αποκαταστήσουν την ηρεμία» στην περιοχή.

Υπενθύμισε ότι η Ουάσινγκτον έχει ταχθεί υπέρ της λύσης δύο κρατών, ενός ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού, ενώ εξέφρασε την αντίθεση της αμερικανικής κυβέρνησης σε πολιτικές που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα μιας τέτοιας συμφωνίας και «σε μονομερείς ενέργειες που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Νεντ Πράις.

Την Πέμπτη, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως «δυσαρεστήθηκε βαθύτατα» από την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να νομιμοποιήσει εννέα εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και να κατασκευάσει νέες κατοικίες στους ήδη υπάρχοντες. Παράλληλα όμως η Ουάσινγκτον αντιτίθεται σε οποιοδήποτε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας απαιτεί από το Ισραήλ να σταματήσει τις εποικιστικές δραστηριότητες στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν-Αμπάς συζητήθηκαν επίσης μέτρα για «τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Παλαιστινίων», ενώ με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συζήτησε μεταξύ άλλων για την απειλή του Ιράν και εξέφρασε την «ακλόνητη δέσμευση» των ΗΠΑ για την ασφάλεια του Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος