Να προχωρήσει άμεσα ο σχηματισμός κυβέρνησης, ζήτησε η Αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας Ιλιάνα Ιότοβα. Επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση και ότι οι πολιτικές δυνάμεις και οι κοινοβουλευτικές ομάδες έχουν την ευθύνη να συναντηθούν και να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες διαβουλεύσεις.
«Να βρεθεί η καλύτερη φόρμουλα, να δημιουργηθεί ένα επαρκώς αξιόπιστο πρόγραμμα για τους Βούλγαρους πολίτες, να τεθούν οι προϋποθέσεις, ώστε η Βουλγαρία να προχωρήσει», πρόσθεσε η Ιότοβα.
H αντιπρόεδρος σχολίασε τη δήλωση του κόμματος GERB σύμφωνα με την οποία ο αρχηγός του, Μπόικο Μπορίσοφ, θα λάβει την πρώτη εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και την ερμήνευσε ως επιθυμία για διάλογο. «Ελπίζω ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποκτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για νέο υπουργικό συμβούλιο».
Χαρακτήρισε την εκλογή της Ναταλία Κισέλοβα στην προεδρία του Κοινοβουλίου ως εξαιρετικά σημαντική, προκειμένου να ξεκινήσει όχι μόνο η διαδικασία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά και για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού.
«Τολμώ να ελπίζω ότι το πρώτο βήμα έγινε την Παρασκευή με την εκλογή προέδρου του κοινοβουλίου και ότι η Εθνοσυνέλευση θα επαναλάβει τον ρόλο της. Περιμένουμε την έγκριση του προϋπολογισμού και τις εργασίες για τους νόμους που σχετίζονται με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό, γιατί βρισκόμαστε στα πρόθυρα να χάσουμε τη δεύτερη δόση», τόνισε η Ιότοβα.
Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου
Πηγή: Rador.ro
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος