O πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Nτόναλντ Τραμπ και άλλους ηγέτες της Μέσης Ανατολής, ζητώντας μια συμφωνία για τον τερματισμό «της τρέχουσας έντασης» με το Ιράν και την αποτροπή «νέας κλιμάκωσης».
Στην τηλεφωνική επικοινωνία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ Β΄, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο πρόεδρος των ΗΑΕ Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, ανέφερε η αιγυπτιακή προεδρία σε ανακοίνωσή της.
Ο Ελ-Σίσι τόνισε τη σημασία της αξιοποίησης «του διαθέσιμου διπλωματικού παραθύρου» για την επίτευξη ειρηνικής διευθέτησης, προσθέτοντας ότι η Αίγυπτος «δεν καταβάλλει κάθε προσπάθεια» για να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις σε συντονισμό με τους περιφερειακούς εταίρους της.
Πηγή: Al Jazeera
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος