Ν.Υόρκη: Μανιακό δολοφόνο που επιτίθεται σε άστεγους αναζητεί η αστυνομία

Ανθρωποκυνηγητό ξεκίνησε από χθες Δευτέρα σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον καθώς η αστυνομία αναζητεί άνδρα που φέρεται να διέπραξε σειρά επιθέσεων εναντίον αστέγων, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο και τραυματίζοντας άλλους τρεις.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι δήμαρχοι των δύο πόλεων δηλώνουν ότι είναι αδυσώπητος και  θα οδηγηθεί στη φυλακή χαρακτηρίζοντας τη σύλληψη του επείγουσα προκειμένου να μην τραυματίσει ή να σκοτώσει κάποιον άλλο.

Από κοινού ζήτησαν σε συνέντευξη Τύπου, από τους άστεγους που ζουν σε αυτές τις πόλεις να αναζητήσουν καταφύγιο σε κέντρα υποδοχής μέχρις ότου να συλληφθεί ο δράστης των επιθέσεων.

Ο δολοφόνος εικονίζεται σε φωτογραφίες με γενειάδα, αδύνατος και μάλλον νέος, με το κεφάλι ξυρισμένο. Οι δήμαρχοι προσφέρουν έως και 70.000 δολάρια αμοιβή για κάθε πληροφορία που θα βοηθήσει στον εντοπισμό του.

Αυτός ο άνδρας, σύμφωνα με τις αρχές, ευθύνεται για τουλάχιστον πέντε επιθέσεις που διαπράχθηκαν «εν ψυχρώ» με «τον ίδιο τρόπο» εναντίον ανδρών που κοιμόντουσαν στον δρόμο.

Για να βεβαιωθούν ότι δεν θα υπάρξουν άλλα θύματα, οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα, διευκρίνισε η επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Κίτσαντ Σίγουελ.

Οι δύο πρώτες επιθέσεις σημειώθηκαν στις 3 και τις 8 Μαρτίου βορειανατολικά της Ουάσινγκτον. Τα θύματα, που δέχθηκαν επίθεση με σφαίρες, επέζησαν.

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου, πάντα στην Ουάσινγκτον, επενέβη η πυροσβεστική για να κατασβέσει τη φωτιά που είχε ξεσπάσει σε σκηνή ενός αστέγου. Μέσα εντοπίστηκε το πτώμα ενός άνδρα. Σύμφωνα με τη νεκροψία, ο άνδρας είχε δεχθεί πολλούς πυροβολισμούς και είχε μαχαιρωθεί.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στη συνέχεια ο δράστης μετέβη στη Νέα Υόρκη.

Εκεί το Σάββατο τα ξημερώματα εντοπίστηκε ένα 38χρονος άνδρας τραυματισμένος από σφαίρα, αλλά ζωντανός, στο νότιο Μανχάταν.

Αργά το απόγευμα στην ίδια περιοχή, αστυνομικοί εντόπισαν έναν άλλον άνδρα με τραύματα στον λαιμό και το κεφάλι, νεκρό μέσα σε έναν υπνόσακο.

Εικόνες από ένα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης έδειξαν τον δράστη να πυροβολεί εναντίον του αστέγου περίπου στις 06:00 το πρωί, την ώρα που αυτός κοιμόταν, δηλαδή λίγη ώρα μετά το πρώτο περιστατικό.

Στις εικόνες αυτές φαίνεται ένας άνδρας ντυμένος στα μαύρα, που φορά κουκούλα και μπλε γάντια. Περπατά γύρω από έναν άνδρα κουκουλωμένο σε έναν υπνόσακο και τον κλωτσά για να δει αν κοιμάται, κοιτάει γύρω του και στη συνέχεια τον πυροβολεί.

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Κόντι, επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον, ένας από τους αστυνομικούς που παρακολούθησε τα βίντεο συνέδεσε τα περιστατικά στην αμερικανική πρωτεύουσα και τη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος