Ν.Υ.Times: Με έγκριση του Yair Lapid οι ΗΠΑ έστειλαν πυρομαχικά στην Ουκρανία από αποθήκη στο Ισραήλ

Array

Η Ουάσιγκτον έστειλε στην Ουκρανία περίπου 300.000 πυραύλους διαμετρήματος 155 mm από αποθήκες που βρίσκονται στο Ισραήλ, κάτι που εγκρίθηκε πέρυσι από τον τότε πρωθυπουργό του Ισραήλ Γιάιρ Λαπίντ, σύμφωνα με τους «New York Times».

Οι ισχυρισμοί των «New York Times» επιβεβαιώθηκαν από Ισραηλινό αξιωματούχο, καθώς και η συγκατάθεση του Lapid για τη μεταφορά πυρομαχικών, αν και η Ουάσιγκτον δεν χρειάζεται επίσημα τη συγκατάθεση της Ιερουσαλήμ, αναφέρει το Reuters.

Κανένα σχόλιο από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ρωσίας:

Η αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ δεν είχε κανένα σχόλιο, η πρεσβεία της Ουκρανίας είπε ότι «δεν γνωρίζει τίποτα για αυτό», ενώ η ρωσική πρεσβεία αρνήθηκε να σχολιάσει την όλη υπόθεση.

«Αυτά τα πυρομαχικά είναι  «υπό την φύλαξη του Ισραήλ», αλλά οι Αμερικανοί δεν χρειάζονται άδεια μεταφοράς. Τα πυρομαχικά είναι αμερικανική ιδιοκτησία», δήλωσε ο πρώην αρχηγός του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ και πρώην στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Ντέιβιντ Ελκάνα Ίβρι.

Το Ισραήλ καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά παρέμεινε εν μέρει συγκρατημένο στο θέμα της αποστολής βοήθειας στο Κίεβο και αρνήθηκε να στείλει όπλα απευθείας στην Ουκρανία.

Ρώσοι στη Συρία:

Η Ιερουσαλήμ θέλει να διατηρήσει καλές σχέσεις με τη Μόσχα λόγω της μεγάλης εβραϊκής μειονότητας στη Ρωσία και του συντονισμού των επιθέσεων σε στόχους στη Συρία, όπου υπάρχει και ρωσική φρουρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός Λαπίντ ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας, αλλά το ερώτημα είναι αν η νέα δεξιά κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, που ανήλθε στην εξουσία στις 29 Δεκεμβρίου πέρυσι, θα συνεχίσει με την ίδια πολιτική.

Το Πεντάγωνο αποθηκεύει πυρομαχικά στο Ισραήλ εδώ και δεκαετίες, τα οποία χρησιμεύουν ως εφεδρεία για το Ισραήλ σε περίπτωση πολέμου ή αποστέλλονται σε άλλους Αμερικανούς συμμάχους.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος