Ν. Χριστοδουλίδης προς Στ. Κυριακίδου: Η Κύπρος να έχει παρεμβάσεις ουσίας στην ΕΕ

Συνάντηση με την επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο, είχε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μετά τη συνάντηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Κυριακίδου συνεχάρη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την κα Κυριακίδου για το πολύτιμο έργο που επιτελεί σε επίπεδο ΕΕ. Συζήτησαν, επίσης, θέματα που άπτονται των χαρτοφυλακίων που έχει υπό την ευθύνη της η κα Κυριακίδου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε για ακόμα μια φορά τη βούληση της Κυπριακής Κυβέρνησης για ενεργό παρουσία στα Όργανα της ΕΕ και αναφέρθηκε στις οδηγίες που έχει δώσει στους Υπουργούς να παρίστανται όλοι στα Συμβούλια Υπουργών της ΕΕ και η Κύπρος να έχει μια δυνατή φωνή στα Συμβούλια, να ενημερώνεται το Υπουργικό Συμβούλιο για τις προτεραιότητες της ΕΕ και η Κύπρος ως κράτος – μέλος να έχει παρεμβάσεις ουσίας στην ΕΕ, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ΕΕ στα, πέραν του μεγάλου μας εθνικού προβλήματος, και στα της εσωτερικής διακυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις επαφές που θα έχει το επόμενο διάστημα και ανέπτυξε την πρόταση του για την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ ως προς το σπάσιμο του αδιεξόδου και την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ενημέρωσε, επίσης, την κα Κυριακίδου για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ και για τα θέματα της ατζέντας που θα είναι στο Ευρωπαϊκού Συμβούλιο του επόμενου Μαρτίου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος