Ν. Μηταράκης: Επιτακτική η προόδος στην Ε.Ε για το σύμφωνο μετανάστευσης και το άσυλο (video)

Ανταπόκριση, Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα
Την ανάγκη να σημειωθεί πρόοδος σχετικά με το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία του να μοιράζεται το βάρος του μεταναστευτικού ισότιμα μεταξύ των κρατών μελών. Ειδικότερα, ο κ. Μηταράκης σημείωσε:

«Είναι επιτακτικό να σημειωθεί πρόοδος σήμερα όσον αφορά στο νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο. Χρειάζεται να βρούμε τρόπους να μειώσουμε την πίεση της μετανάστευσης στην ΕΕ, μειώνοντας τις πρωταρχικές και τις δευτερεύουσες ροές και προστατεύοντας τα κοινά ευρωπαϊκά μας σύνορα, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική διάσταση. Για τις μεσογειακές χώρες, τις ΜΕD5, αυτό που είναι σημαντικό είναι η επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά στην αλληλεγγύη για να διαβεβαιώσουμε ότι μοιράζουμε το βάρος στο μεταναστευτικό ισότιμα μεταξύ των κρατών-μελών».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ