Ν. Κορογιαννάκης: Τι είναι το μνημόνιο μεταμέλειας και πώς επηρεάζει την έκβαση του Qatargate

Array

Από τις Βρυξέλλες ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης και η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ειρήνη Ζαρκαδούλα, συνοψίζουν τις εξελίξεις στην υπόθεση Qatargate με κύριο ερώτημα πώς θα επηρεάσει την έκβαση της υπόθεσης το μνημόνο συνεργασίας που υπέγραψε ο νούμερο 1 εμπλεκόμενος Αντόνιο Παντζέρι. Σε λίγες ώρες αναμένεται εξάλλου, η ακρόαση του  Φρανσέσκο Τζόρτζι του συντρόφου της Εύας Καϊλή, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών.

Από την πλέον πολυσύχναστη γειτονιά Schaerbeek των Βρυξελλών, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το Ευρωκοινοβούλιο η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, δείχνει το σημείο της σύλληψης του Παντζέρι στις 9 Δεκεμβρίου ενώ αναμένονται διευκρινίσεις γι’ αυτό το μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας.

Ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης, εκτιμά ότι «οι αρχικές συλλήψεις προέρχονται από στενό κύκλο του Παντζέρι και λογικά  θα υπάρξουν και νέα πρόσωπα».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «ο κύριος Παντζέρι θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήματα που θέτει το μνημόνιο τα οποία είναι, πώς λειτουργούσε το κύκλωμα,  ποιοι ήταν οι άνθρωποι οι οποίοι έδιναν τα χρήματα και πού αυτά πήγαιναν. Ωστόσο, η βελγική εισαγγελία δεν υπόσχεται ευνοϊκή ποινική μεταχείριση».

Τι γίνεται με την Εύα Καϊλή και την υπερασπιστική της γραμμή

«Ορθώς οι συνήγοροι της κυρίας Καϊλή καταγγέλλουν οποιαδήποτε τυχόν κακομεταχείριση, αλλά δεν θα έφτανα στο επίπεδο να πω ότι παραβιάζεται ανθρώπινο δικαίωμα λόγω της μη συχνής επίσκεψης του παιδιού της στη φυλακή», είπε ο κ. Κορογιαννάκης.

Πηγή: ΕΡΤ -Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος