Ν. Κορέα: Στο στομάχι φοιτητή η μπανάνα «έργο τέχνης» του Κατελάν

Mια μπανάνα κολλημένη με ταινία σε έναν τοίχο, κατά πολλούς έργο τέχνης που πουλήθηκε για 120.000 δολάρια στο Μαϊάμι τον Δεκέμβριο του 2019, άνοιξε την όρεξη σε φοιτητή. Ο νεαρός γνωρίζοντας ότι βιντεοσκοπείται από τις κάμερες ασφαλείας, αφαίρεσε το σατιρικό έργο τέχνης που εκτίθεται μέχρι τις 16 Ιουλίου στο Μουσείο Τέχνης Leeum στη Σεούλ της Νότιας Κορέας και το καταβρόχθισε.

«Ο φοιτητής είπε ότι το έφαγε επειδή πεινούσε», είπε στο CNN εκπρόσωπος του μουσείου, περιγράφοντας ότι ο δράστης απόλαυσε κάθε μπουκιά, χωρίς βιασύνη και στη συνέχεια κόλλησε την φλούδα πίσω στον τοίχο.

Η κολλημένη μπανάνα, είναι μέρος της ατομικής έκθεσης του Ιταλού καλλιτέχνη Maurizio Cattelan κι έχει τίτλο “Κωμικός”. Ο καλλιτέχνης είναι γνωστός για τα σατιρικά κομμάτια που προκαλούν συζητήσεις γύρω από την έννοια της τέχνης.

Μετά την πώληση της πρώτης έκδοσης του “Comedian” το 2019, ο καλλιτέχνης Ντέιβιντ Ντατούνα καταβρόχθισε την μπανάνα και υπερασπίστηκε την πράξη, αποκαλώντας την παράσταση τέχνης και όχι πράξη βανδαλισμού.

Η μπανάνα αντικαθίσταται πάντως τακτικά, κάθε δύο έως τρεις ημέρες και δεν πωλείται.

Ο Cattelan είναι γνωστός για τα σατιρικά κομμάτια που προκαλούν τη λαϊκή κουλτούρα, προκαλώντας συχνά συζητήσεις γύρω από την εννοιολογική τέχνη.

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος