Ν. Κορέα: Πυρκαγιά σε παραγκούπολη στη Σεούλ, εκτοπίζει 500 κατοίκους

Array

Περίπου 500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από παραγκούπολη σε τομέα της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας Σεούλ όπου ξέσπασε πυρκαγιά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 06:27 (τοπική ώρα· στις 23:27 χθες Πέμπτη ώρα Ελλάδας) στο λεγόμενο xωριό Γκούριονγκ, αυθαίρετο οικισμό στη νότια Σεούλ όπου ζουν πάνω από 660 νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής 40 οικήματα στον χώρο αυτόν των 1.700 τετραγωνικών μέτρων καταστράφηκαν, ενώ για την επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς κινητοποιήθηκαν 290 πυροσβέστες, 10 ελικόπτερα και άνδρες της αστυνομίας. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Λι Σανγκ-μιν έδωσε εντολή μετά απο έκκληση και του Πρόεδρου της χώρας απο το Νταβός,  να γίνει προσπάθεια να αποφευχθούν οι ζημιές και να αποτραπεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς σε παρακείμενες περιοχές κατοικίας.

Το Χωριό Γκούριονγκ, μια από τις τελευταίες παραγκουπόλεις που απομένουν στη Σεούλ, αποτελεί για πολλούς σύμβολο των κοινωνικών ανισοτήτων στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

Η περιοχή είναι επιρρεπής σε πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλες καταστροφές. Πολλά από τα σπίτια έχουν φτιαχτεί από ξύλα και χαρτόνια. Κάτοικοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και έλλειψη ασφάλειας εξαιτίας των συνθηκών διαβίωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος