Ν. Κορέα: Χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους οι εμβολιασμένοι από τον Ιούλιο

Επιβράβευση στους εμβολιασμένους πολίτες, ακόμη και με μια δόση του εμβολίου για την COVID-19 , ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας σήμερα. Από τον Ιούλιο και μετά για αυτούς, δεν θα απαιτείται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Η αναγγελία αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια να πειστούν οι πιο γηραιοί πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς η Σεούλ θέλει περί τον Σεπτέμβριο να έχει ανοσοποιηθεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού της (δηλαδή 52 εκατ.) από το 7% του πληθυσμού σήμερα.

Επίσης  οι πολίτες που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε συναθροίσεις από τον Ιούνιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κιμ Μπου-Κιουμ στη διάρκεια σύσκεψης με συναρμόδιους αξιωματούχους σήμερα.

Πρόσθεσε πως τα περιοριστικά μέτρα θα προσαρμοστούν αφού η εκστρατεία ανοσοποίησης φθάσει στο ποσοστό-στόχο του πληθυσμού.

Ο εμβολιασμός των πολιτών μεταξύ 65 και 74 ετών θα αρχίσει αύριο Πέμπτη 27/5, σε 12.000 κλινικές και εμβολιαστικά κέντρα.

Μέχρι εδώ, 3,9 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους για την COVID-19, εκ των οποίων 1,9 εκατ. έχουν λάβει και τις δύο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Xinhua

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος