Ν. Αναστασιάδης για τουρκικές προκλήσεις: Βρισκόμαστε σε απόλυτο συντονισμό με την Ελλάδα

«Εχουμε προετοιμαστεί αρκούντως τεκμηριωμένα έτσι ώστε τα όσα θα πούμε να ληφθούν σοβαρά υπόψιν», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

«Εχουμε προετοιμαστεί αρκούντως τεκμηριωμένα έτσι ώστε τα όσα θα πούμε να ληφθούν σοβαρά υπόψιν», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Προσερχόμενος στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εργασιών της 9ης Υπουργικής Συνόδου της UNECE για το Περιβάλλον στην Ευρώπη, ο κ. Αναστασιάδης παραχώρησε δηλώσεις ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το πώς η Κυπριακή Δημοκρατία πρόκειται να αναδείξει τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ενόψει της Άτυπης Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Πράγα, ο κος Αναστασιάδης σημείωσε πως «βρισκόμαστε σε απόλυτο συντονισμό με την Ελλάδα».

Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε πως «η σημερινή Σύνοδος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δεδομένου ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Μεσόγειο, με φιλοξενούσα χώρα την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό είναι σαν αποτέλεσμα της αναγνώρισης των δράσεων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία και η Κυπριακή Κυβέρνηση για αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείται η ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει.

Δεν περιοριζόμαστε στη σημερινή Σύνοδο. Η πρωτοβουλία μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής εκδηλώνεται και με σειρά άλλων πρωτοβουλιών όπως είναι η Προεδρία της Συντονιστικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την εκπαίδευση όσον αφορά το περιβάλλον, αλλά και σημαντικών άλλων όπως η ανάπτυξη θέσεων που έχουν οι υιοθετήσει οι υπουργοί μέσα από τη δική μας πρωτοβουλία, στο Σάρμ Ελ Σέιχ, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής για το Κλίμα (COP-27), και όπου, στο περιθώριο, ιδίως με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, θα προεδρεύσουμε και θα παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα εκατοντάδων επιστημόνων που έχουν ετοιμάσει σχετικές δράσεις που αφορούν την Μεσόγειο, την Ανατολική Μεσόγειο και τις γειτονικές χώρες».

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος