Ν. Αμαρίλιο: Τα παιδιά άνω των 5 ετών θα εμβολιαστούν σύντομα στο Ισραήλ – Τι δηλώνει η διακεκριμένη ιατρός (video)

Η κορυφαία ερευνήτρια του καρκίνου και αιματολόγος, Νινέτα Αμαρίλιο, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» και μίλησε μέσω βιντεοκλήσης για τη διαχείριση του κορονοϊού στο Ισραήλ, που ενώ πρωτοστάτησε στον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού, τώρα έχει γίνει σημείο αναφοράς διεθνώς για την εκτίναξη των κρουσμάτων σε εμβολιασμένους και μη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα όπου διαμένει και εργάζεται η διακεκριμένη επιστήμονας ανέφερε ότι πλέον στο Ισραήλ για να είναι πλήρης ο εμβολιασμός, ο πολίτης οφείλει να έχει κάνει και την τρίτη δόση του mRNA εμβολίου.

Η ίδια έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου στα τέλη Δεκεμβρίου ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό της, λαμβάνοντας την τρίτη δόση.

«Τα εμβόλια άρχισαν στο Ισραήλ πριν διατεθούν αλλού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, στους έξι μήνες να έχει πέσει η δράση του εμβολίου. Κάτι που συνέβη πριν καν υπάρξει η μετάλλαξη Δέλτα. Πολύ γρήγορα λάβαμε την τρίτη δόση. Σε όλα αυτά (τα θέματα) προχωράμε συστηματικά και πολύ γρήγορα γιατί το ιατρικό σύστημα είναι οργανωμένο, έχει τα στοιχεία. Και τα παιδιά από πέντε ετών, σύντομα στο Ισραήλ, θα εμβολιαστούν».

Σχολιάζοντας το φαινόμενο της αύξησης κρουσμάτων στο Ισραήλ, η κ. Αμαρίλιο που εργάζεται ως αιματολόγος στο Ιατρικό κέντρο Sheba διευκρίνισε ότι όσοι βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Τι συμβουλεύει τους ασθενείς με καρκίνο

«Το θέμα του καρκίνου και της αιματολογίας είναι περίπλοκο. Διότι όταν αρχίζουμε να θεραπεύουμε τον καρκίνο, επηρεάζουμε πολύ το ανοσοβιολογικό σύστημα, το οποίο επηρεάζουν και τα εμβόλια. Εκεί ο καθένας πρέπει να συμβουλευτεί τον γιατρό του που ξέρει ακριβώς σε ποια φάση είναι η θεραπεία, που βρίσκονται τα κύτταρα Β και Τ, τα οποία είναι αυτά που θέλουμε να λειτουργήσουν με το εμβόλιο. Το θέμα είναι τελείως ιδιαίτερο για τον κάθε καρκίνο και την κάθε λευχαιμία», διευκρίνισε η κ. Αμαρίλο

Η Νινέτα Αμαρίλιο μεγάλωσε στην Αθήνα και έφυγε για το Ισραήλ πριν από περίπου 40 χρόνια. Οι γονείς της κατάγονταν από τις εβραϊκές κοινότητες της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου. Στο Ισραήλ η Αμαρίλιο πραγματοποίησε το διδακτορικό της και ακολούθησε ερευνητική και ακαδημαϊκή καριέρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος