Μπουρκίνα Φάσο: Τρεις στρατιώτες και οκτώ πολίτες νεκροί απο επίθεση αποδιδόμενη σε τζιχαντιστές

Array

Τουλάχιστον τρεις στρατιώτες και οκτώ πολίτες, βοηθητικοί των ενόπλων δυνάμεων, σκοτώθηκαν το Σάββατο σε επίθεση φερόμενων ως τζιχαντιστών σε βόρειο τομέα της Μπουρκίνα Φάσο.

Πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσε τους αριθμούς αυτούς, κάνοντας πάντως λόγο για ακόμη «προσωρινό απολογισμό».

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, η μάχη ξέσπασε «στην κοινότητα Σιλμαγκουέ, στην επαρχία Ναμεντεγκά». «Ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για κάπου δέκα θύματα , δύο τραυματίες και δύο αγνοούμενους», πρόσθεσε.

Οι πολίτες, είναι βοηθητικοί των ενόπλων δυνάμεων, ανήκουν σε παραστρατιωτική οργάνωση που φέρει το όνομα «Εθελοντές για την ‘Αμυνα της Πατρίδας»

Η επίθεση διαπράχθηκε δύο εβδομάδες μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 30ής Σεπτεμβρίου από τον λοχαγό Ιμπραήμ Τραορέ εναντίον του αντισυνταγματάρχη Πολ-Ανρί Σανταογκό Νταμιμπά και την επομένη της αναγόρευσης του λοχαγού Τραορέ στο αξίωμα του μεταβατικού προέδρου.

Επρόκειτο για το δεύτερο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Μπουρκίνα Φάσο μέσα σε οκτώ μήνες, που συνδεόταν και αυτό με την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα, η οποία μετατράπηκε σε εστία της βίας τζιχαντιστικών οργανώσεων τα τελευταία επτά χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος