Mπουρκίνα Φάσο: Δυο επιθέσεις τζιχαντιστών στον βορρά με τουλάχιστον 14 νεκρούς

Array

Σε δυο χωριστές επιθέσεις στο βόρειο τμήμα τη χώρας τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι, ανάμεσα τους οκτώ βοηθητικοί του στρατού, σκοτώθηκαν προχθές Δευτέρα.

Πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας και κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν πως ένοπλοι επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο χωριό Σαφί, στην κοινότητα Μποαλά, κοντά στην Καγιά. Οι εθελοντές παραστρατιωτικοί για την άμυνα έχασαν οκτώ μέλη και αρκετά ακόμη τραυματίστηκαν.

Τοπικός ηγέτης των VDP στην Καγιά επιβεβαίωσε την επίθεση, κάνοντας από την πλευρά του λόγο για «7 νεκρούς, 10 τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές».

Την ίδια ημέρα κοντά στη Μαρκογέ, στην επαρχία Ουνταλάν (βορειοανατολικά), ένοπλοι δολοφόνησαν έξι αμάχους και άρπαξαν οχήματα και άλλα αγαθά, σύμφωνα με την πηγή που πρόσκειται στις δυνάμεις ασφαλείας. Τρείς νέοι που αρχικά απήχθησαν στον οδικό άξονα Σαλμοσί – Μαρκογέ,  αργότερα εντοπίστηκαν νεκροί σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, εξήγησε συγγενής των θυμάτων.

Οι επιθέσεις τους πολλαπλασιάστηκαν τους τελευταίους μήνες, πάνω απ’ όλα στον βόρειο και στον ανατολικό τομέα της Μπουρκίνα Φάσο.

Ο λοχαγός Ιμπραήμ Τραορέ —που ορκίστηκε την 21η Οκτωβρίου μεταβατικός πρόεδρος από το συνταγματικό συμβούλιο, έπειτα από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 30ής Σεπτεμβρίου, όταν ανέτρεψε τον αντισυνταγματάρχη Πολ-Ανρί Σανταογκό Νταμιμπά— έχει δηλώσει πως στόχος του νέου στρατιωτικού καθεστώτος «δεν είναι άλλος παρά η ανάκτηση των εδαφών που έχουν καταλάβει αυτές οι ορδές τρομοκρατών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος