Μπουένος Άιρες: Τουλάχιστον 20 νεκροί από νοθευμένη κοκαΐνη – Πάνω από 74 νοσηλεύονται

Οι αρχές στο Μπουένος Άιρες βρίσκονται σε επιφυλακή αφού τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη  ζωή τους και 74 νοσηλεύονται μετά από χρήση νοθευμένης κοκαΐνης, επικίνδυνη ουσία που επιτίθεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Οι αρχές της Αργεντινής φοβούνται ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί και καλούν όσους αγόρασαν ναρκωτικά τις τελευταίες 24 ώρες να τα πετάξουν.

Ο αρχικός απολογισμός ήταν 13 νεκροί και 15 άτομα νοσηλεύτηκαν, αλλά ο αριθμός αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα θύματα μεταφέρθηκαν σε οκτώ νοσοκομεία στο Μπουένος Άιρες.

Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο προάστιο Loma Hermosa, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, και περίπου δέκα άτομα συνελήφθησαν. Εκεί κατασχέθηκαν φακελάκια κοκαΐνης, παρόμοια με αυτά που τακτοποίησαν οι συγγενείς των θυμάτων, πρόσθεσε ο Υπουργός Ασφάλειας, Σέρτζιο Μπέρνι. Οι νοθευμένες ουσίες μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο στη Λα Πλάτα για ανάλυση. 

Τα θύματα, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ανδρών τριάντα και σαράντα ετών, υπέστησαν βίαιους σπασμούς και ξαφνική καρδιακή ανακοπή, σύμφωνα με ιατρικές εκθέσεις που επικαλούνται πολλά μέσα ενημέρωσης.

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος