Μπόρις Τζόνσον: Θα απαντήσει σε ερωτήσεις εάν παραπλάνησε την Βουλή των Κοινοτήτων για τα κορονοπάρτι

Η επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων διερευνά εάν ο Μ. Τζόνσον την παραπλάνησε όταν αρνήθηκε ότι έγιναν πάρτι μέσα στην πανδημία

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Eυδοξία Λυμπέρη

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να δώσει προφορική κατάθεση και να δεχτεί ερωτήσεις από την Επιτροπή Προνομίων της Βουλής από τις 16:00 (Ελλάδος) σήμερα.

Η επιτροπή διερευνά εάν ο πρώην πρωθυπουργός παραπλάνησε την Βουλή των Κοινοτήτων όταν αρνήθηκε επανειλημμένα ότι έγιναν πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ κατά την διάρκεια των απαγορεύσεων της πανδημίας. Αργότερα βέβαια πλήρωσε πρόστιμο για την παραβίαση του λοκντάουν καθώς η έρευνα αποκάλυψε μία σειρά από πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία.

Υποστηρικτές του Τζόνσον λένε στα μέσα ενημέρωσης ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα κομίσει έναν μεγάλο φάκελο με ισχυρές αποδείξεις που θα τον απαλλάξουν από τις κατηγορίες.

Ο Τζόνσον δεν έχει απορρίψει την επιστροφή του στην ηγεσία του κόμματος και τις φιλοδοξίες του για μία ακόμη ευκαιρία στην πρωθυπουργία της χώρας.

Αναλυτές επιμένουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο να αποδείξει ότι δεν είπε ψέματα στην Βουλή κάτι που θα του κοστίσει πιθανά ακόμη και την επανεκλογή του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος