Μπόρις Τζόνσον προς Ρώσους πολίτες: Βρείτε την αλήθεια και μοιραστείτε την

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έκανε έκκληση σήμερα στους Ρώσους ζητώντας τους, μέσα από ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, να μοιραστούν με τον κόσμο τις πληροφορίες που διαθέτουν για τις «ωμότητες» που διέπραξε ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία και τονίζοντας ότι αν ο κόσμος ήξερε την αλήθεια δεν θα στήριζε αυτόν τον πόλεμο.

Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, κατηγορούν τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου, μετά τον εντοπισμό μαζικών τάφων και νεκρών αμάχων στην πόλη Μπούκα, κοντά στο Κίεβο. Η Ρωσία, που υποστηρίζει ότι εξαπέλυσε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας απορρίπτει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια σκευωρία με στόχο τον διασυρμό του ρωσικού στρατού. «Ο ρωσικός στρατός δικαιούται την αλήθεια, δικαιούστε τα γεγονότα» είπε ο Τζόνσον, μιλώντας εν μέρει στα ρωσικά, σε αυτό το μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Οι ωμότητες που διαπράχθησαν από τους Ρώσους στρατιώτες στην Μπούκα, το Ιρπίν και αλλού στην Ουκρανία προκάλεσαν φρίκη στον κόσμο (…) Οι αναφορές είναι τόσο σοκαριστικές, τόσο αποκρουστικές που δεν αποτελεί έκπληξη ότι η κυβέρνησή σας προσπαθεί να σας τις κρύψει. Ο πρόεδρός σας ξέρει ότι αν μπορούσατε να δείτε τι συνέβη δεν θα στηρίζατε αυτόν τον πόλεμο», πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον κάλεσε τους Ρώσους να χρησιμοποιύν συνδέσεις VPN ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τον πόλεμο από ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης. «Και όταν βρείτε την αλήθεια, μοιραστείτε την. Όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν. Και η Ιστορία θα θυμάται ποιος κοίταζε από την άλλη μεριά», είπε, προσθέτοντας, στα ρωσικά: «Ο πρόεδρός σας κατηγορείται για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου. Αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι ενεργεί εξ ονόματός σας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος