Μπόρις Τζόνσον: Ο Ρώσος δικτάτορας πρέπει να αποτύχει – Οι κυρώσεις θα είναι τεράστιες

«Σήμερα, σε συνεννόηση με τους συμμάχους μας, θα συμφωνήσουμε ένα τεράστιο πακέτο οικονομικών κυρώσεων που έχουν σχεδιαστεί για να παραλύσουν τη Ρωσική οικονομία», είπε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό. Ο Τζόνσον θα ανακοινώσει από την Βουλή των Κοινοτήτων το πακέτο κυρώσεων στην Ρωσία στις 5μμ (7μμ ώρα Ελλάδος).

«Η Δύση πρέπει να σταματήσει την εξάρτησή της από το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο», τόνισε μιλώντας και για «ξεκάθαρη» αποστολή: «διπλωματικά, πολιτικά, οικονομικά, και τελικά στρατιωτικά, αυτό το αποτρόπαιο και βάρβαρο εγχείρημα του Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να τελειώσει με αποτυχία», τόνισε.

«Δεν πιστεύω ότι ο Ρώσος δικτάτορας θα υποτάξει ποτέ το εθνικό αίσθημα των Ουκρανών και την πεποίθησή τους ότι η χώρα τους πρέπει να είναι ελεύθερη», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Λέω στον βρετανικό λαό και σε όλους ότι παρά τις απειλές από τον Πούτιν εναντίον αυτών που υποστηρίζουν την Ουκρανία, θα κρατήσουμε τη χώρα μας ασφαλή», είπε τέλος, ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Θα μιλήσω επίσης με άλλους ηγέτες της G7 και ζητώ επείγουσα συνάντηση όλων των ηγετών του ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Η Βρετανία, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση, δρομολόγησαν αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να απαντά «ότι αυτό η Μόσχα δεν θα το έκανε ποτέ».

Στην ομιλία του ο Μπόρις Τζόνσον ορκίστηκε να στηρίξει την Ουκρανία μέχρι να «κάψει η φλόγα της ελευθερίας και πάλι φωτεινή».

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρους είπε ότι κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή για να δώσει εξηγήσεις για τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Πρίτι Πατέλ, η υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει πιθανές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από τη Ρωσία υπό το φως της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ τόνισε: «Η επίθεση του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία είναι απρόκλητη και αδικαιολόγητη. Θα υπάρξουν μαύρες μέρες, αλλά ο Πούτιν θα μάθει το ίδιο μάθημα με τους τυράννους της Ευρώπης του περασμένου αιώνα. Το φως θα επικρατήσει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος