Μπόρις Τζόνσον: Νέες εξηγήσεις για τα κορονοπάρτι – Γέμιζε τα ποτήρια, αποκαλύπτει η Mirror

Αργία Δευτέρας του Καθολικού Πάσχα στο Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα αλλά το Λονδίνο «βράζει» από το πολιτικό σκάνδαλο των κορονοπάρτι και το πρόστιμο του πρωθυπουργού όσο και του δεύτερου τη τάξει υπουργού του των Οικονομικών.

Περισσότερα πρόστιμα αναμένονται καθώς η έρευνα της αστυνομία συνεχίζεται.

Η Mirror αποκαλύπτει σήμερα ότι στο πάρτι για την αποχώρηση συμβούλου του Λι Κέιν το Νοέμβριο του 2020, ο ίδιος ο Τζόνσον γέμιζε τα ποτήρια για τις ευχές, κάτι που φαίνεται ότι ήταν σύνηθες στην Ντάουνινγκ Στριτ ως «η αποφόρτιση της Παρασκευής».

Ο Τζόνσον αναμένεται να απαντήσει την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το πρόστιμο που ήδη πλήρωσε ενώ την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει την σκληρή επίθεση της αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση «Ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό».

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να θέσει το γεγονός ως περιφερειακό, καθώς το μείζον θέμα είναι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και θα ενημερώσει για τις επαφές που είχε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν και τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι.

«Απατεώνας ο Τζόνσον» λέει επιφανής ιστορικός

Μπόρις Τζόνσον: Νέες εξηγήσεις για τα κορονοπάρτι – Γέμιζε τα ποτήρια, αποκαλύπτει η MirrorΤα σκληρά λόγια του Λόρδου Χένεσι εντάσσουν την κατάσταση στο ιστορικό της πλαίσιο.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC ο Καθηγητής Σύγχρονης Βρετανικής Ιστορίας Attlee, ο οποίος έλαβε τον τίτλο του Λόρδου το 2010, είπε ότι ο πρωθυπουργός «πρέπει να παραπλάνησε εν γνώσει του» το Κοινοβούλιο όταν ισχυρίστηκε ότι οι κανόνες τηρήθηκαν ανά πάσα στιγμή.

«Ο Μπόρις Τζόνσον παραβίασε το νόμο, παραπλάνησε το Κοινοβούλιο και ουσιαστικά κατέρριψε τον Υπουργικό Κώδικα που αποτελεί κρίσιμο μέρος του νωτιαίου μυελού του συντάγματος» είπε και συνέχισε: «Ο πρώτος υπουργός της Βασίλισσας είναι πλέον αναμφίβολα ένας απατεώνας Πρωθυπουργός, ανάξιος της ίδιας, του κοινοβουλίου της, του λαού της και του Βασιλείου της». «Δεν μπορώ να θυμηθώ μια μέρα που να φοβήθηκα περισσότερο για την ευημερία του συντάγματος» σχολίασε ακόμα.

Ο Τζέικομπ Ρις Μογκ υπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, υπεραμύνθηκε του πρωθυπουργού Τζόνσον λέγοντας ότι σέβεται τον Hennessy, αλλά δεν πίστευε ότι ο εμπειρογνώμονας είχε κατανοήσει πλήρως τη συνταγματική σημασία του υπουργικού κώδικα.

Λονδίνο/Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος