Μπλόκο στον Ισραηλινό υπουργό Ασφαλείας: Τέλος η συμμετοχή του σε συνεδριάσεις των μυστικών υπηρεσιών

Ο σκληροπυρηνικός υπουργός ασφαλείας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ αποκλείστηκε από τις ενημερώσεις των μυστικών υπηρεσιών μετά από μια σειρά διαρροών ευαίσθητων εγγράφων. Κατηγορείται για παραβίαση των κατευθυντήριων γραμμών ασφαλείας που έχει διοριστεί να προστατεύει και αντιμετωπίζει μποϊκοτάζ από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.

Όλα αυτά επειδή ο Μπεν-Γκβιρ και άλλα μέλη του Υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας κατηγορούνται ότι εισήλθαν στις ενημερώσεις με τα κινητά τους τηλέφωνα κατά παράβαση των κανονισμών που ισχύουν λόγω της απόρρητης φύσης των συζητήσεων.

Ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ σχολίασε: “Αυτό είναι ένα παιδικό ψέμα και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι αξιωματούχοι του μηχανισμού ασφαλείας είναι απασχολημένοι με τη διάδοση ψεμάτων και συκοφαντίας ως απάντηση στην κριτική μου εναντίον τους“.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι αρχηγοί εσωτερικών πληροφοριών της Shin Bet αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον Μπεν-Γκβιρ, αφού οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών επιδεινώθηκαν μετά από διαφωνίες κατά τη διάρκεια εβδομαδιαίων συναντήσεων ασφαλείας.

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (Shin Bet) κατηγόρησε τον Μπεν-Γκβιρ για διαρροή πληροφοριών και παραβίαση πρωτοκόλλου, όπως το να φέρνει κινητά τηλέφωνα στις συνεδρίες.

Η εφημερίδα Telegraph επικαλέστηκε έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών που είπε: “Η μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ εκ των έσω είναι ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ. Ακολουθεί τους δικούς του κανόνες και προσπαθεί να αγνοήσει όλους γύρω του, παρόλο που δεν έχει υπόβαθρο σε θέματα εθνικής ασφάλειας και άμυνας“.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος