«Μπλόκο» στη στήριξη της Κάμαλα Χάρις από την Washington Post – Αντίδραση των εργαζομένων στη νέα πολιτική του Τζεφ Μπέζος

Τη διακοπή της πρακτικής των προεδρικών υποστηρίξεων για πρώτη φορά από το 1988 αποφάσισε η διοίκηση της Washington Post, γεγονός που φαίνεται να προκαλεί έντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους και τους συνδρομητές της εφημερίδας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν στο ίδιο το μέσο, ο ιδιοκτήτης του εντύπου Τζεφ Μπέζος, φαίνεται ότι χάραξε τη νέα πολιτική, ακυρώνοντας ένα προγραμματισμένο άρθρο στήριξης για την υποψήφια των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις.

Η απόφαση παρουσιάστηκε από τον εκδότη Σερ Γουίλ Λιούις, και φαίνεται να προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός της εταιρείας.

Ο Λιούις υπερασπίστηκε την κίνηση λέγοντας ότι «είμαστε μια ανεξάρτητη εφημερίδα και πρέπει να υποστηρίζουμε την ικανότητα των αναγνωστών μας να αποφασίζουν μόνοι τους», προσθέτοντας ότι η πολιτική των υποστηρίξεων συνιστά «μια παρέκκλιση από τις θεμελιώδεις αξίες μας».

«Μπλόκο» στη στήριξη της Κάμαλα Χάρις από την Washington Post – Αντίδραση των εργαζομένων στη νέα πολιτική του Τζεφ Μπέζος

Η απόφαση της Washington Post αποτέλεσε την πρώτη ανατροπή στην πολιτική υποστηρίξεων της από το 1988, φαίνεται να μεταφράζεται τον προσωπικό στόχο του Μπέζος να απομακρυνθεί από πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Αναλυτές θεωρούν ότι η απόφαση του Μπέζος αποδίδεται ενδεχομένως σε παλιές εντάσεις με τον Τραμπ, ο οποίος κατά την προεδρική του θητεία είχε κατηγορήσει τον Μπέζος για τη διαχείριση της εφημερίδας, και εμπόδισε την Amazon από το να κερδίσει ένα αμυντικό συμβόλαιο ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος