Μπλίνκεν: Η Ρωσία δεν δείχνει πρόθυμη για ουσιαστικές συνομιλίες αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Array

Κάθε μέσο για να προωθήσουν τη διπλωματία με τη Ρωσία εάν δουν κάποια ευκαιρία, αν και  αυτή τη στιγμή η Μόσχα δεν δείχνει πρόθυμη να συμμετάσχει σε ουσιαστικές συνομιλίες, θα εξετάσουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

«Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο πρόεδρος (της Ρωσίας, Βλαντίμιρ) Πούτιν όχι μόνο δεν είναι πρόθυμος για ουσιαστική διπλωματία αλλά αντιθέτως συνεχίζει να πιέζει προς την αντίθετη κατεύθυνση», επισήμανε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τη Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολόνα.

«Εξετάζουμε και θα εξετάζουμε κάθε μέσο για να προωθήσουμε τη διπλωματία, εάν δούμε μια ευκαιρία για να την προωθήσουμε με κάθε τρόπο», πρόσθεσε ο Μπλίνκεν, προσθέτοντας ωστόσο ότι, αντιθέτως, η Μόσχα «διπλασιάζει και τριπλασιάζει» τις επιθετικές ενέργειές της.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, τον Σεργκέι Σοϊγκού, για πρώτη φορά από τον Μάιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου, είπε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι γραμμές επικοινωνίας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία. Την πρωτοβουλία για το τηλεφώνημα είχε η αμερικανική πλευρά.

Κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης εξήγησε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ότι η επικοινωνία αυτή ήταν αναγκαία για να «ξεκαθαρίσουν οι παρανοήσεις» ώστε «να μην υπάρξουν ατυχήματα».

«Αυτές είναι πάντα σημαντικές επαφές και είναι σημαντικό που οι Αμερικανοί είχαν την πρωτοβουλία», φέρεται να είπε ο Κονσταντίν Γκαβρίλοφ, που εδρεύει στη Βιέννη.

Μετά το τηλεφώνημα αυτό η Μόσχα αναμένει διευκρινίσεις για τις ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής που διεξάγει το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος