Μπιλ Γκέιτς: Το ειδύλλιο με υπάλληλο της Microsoft & η παραίτηση από το ΔΣ

Ενός κακού μύρια έπονται. Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον Μπιλ Γκέιτς μετά το διαζύγιό του. Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι είχε σχέση με εργαζόμενη της Microsoft, η οποία, μάλιστα, είχε ελεγχθεί από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το 2019· λίγο καιρό μετά ο Μπιλ Γκέιτς παραιτήθηκε.

Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος για το διαζύγιό του και το όνομα του Μπιλ Γκέιτς και πάλι απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης… Μάλιστα, η Wall Street Journal τονίζει πως το 2019 η Microsoft είχε ξεκινήσει έρευνα για ρομαντική σχέση του με υπάλληλο της εταιρείας πριν από 20 χρόνια και πως τελικά τον εξανάγκασε σε παραίτηση όταν διαπιστώθηκε πως ήταν γεγονός. Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση, απαντώντας στο δημοσίευμα, τονίζοντας πως είχε λάβει επιστολή από υπάλληλό της: «Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου έλαβε σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες και έλαβε και τη βοήθεια νομικής εταιρείας για πιο λεπτομερή έρευνα. Καθ’ όλη τη διάρκειά της, η Microsoft παρείχε στήριξη στην υπάλληλο που την ενημέρωσε».

Ο Μπιλ Γκέιτς παραδέχεται τη σχέση, όμως επιμένει πως παραιτήθηκε για να ασχοληθεί με το φιλανθρωπικό του έργο: «Υπήρξε μία εξωσυζυγική σχέση πριν από 20 χρόνια που έληξε φιλικά. Η απόφαση του Μπιλ να αποχωρήσει από το Συμβούλιο δεν σχετίζεται καθόλου με αυτή την υπόθεση».

Στους Νιου Γιορκ Τάιμς τονίζεται, πάντως, πως ο Γκέιτς είχε κατά διαστήματα επιδείξει συμπεριφορά που προκαλούσε αμηχανία προς γυναίκες υπαλλήλους του, αν και ποτέ δεν είχε ασκήσει μεγαλύτερη πίεση: «Τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις ο κ. Γκέιτς πλησίαζε επίμονα γυναίκες που εργάζονταν γι’ αυτόν και στη Microsoft και στο φιλανθρωπικό Ίδρυμα που είχε με τη σύζυγό του, σύμφωνα με ανθρώπους που γνώριζαν τη συμπεριφορά του».

Ο εκπρόσωπός του τονίζει πως ο Μπιλ Γκέιτς αρνείται οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως είναι εξαιρετικά απογοητευτικό να δημοσιεύονται τόσα ψέματα μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος