Μπαχρέιν: 500 πολιτικοί κρατούμενοι σε απεργία πείνας για την παραβίαση των δικαιωμάτων τους

Περισσότεροι από 500 κρατούμενοι συνείδησης στο Μπαχρέιν συνεχίζουν την απεργία πείνας. Αναφέρθηκε ότι ο αριθμός των αλληλέγγυων στο απεργιακό κίνημα εντός της φυλακής αυξάνεται από τότε που ανακοινώθηκε στις 7 Αυγούστου.

Η δήλωση των κρατουμένων, που δημοσιεύθηκε από την Εθνική Ισλαμική Εταιρεία Al-Wefaq, ανέφερε ότι «μεταξύ των αιτημάτων των απεργών είναι να τους επιτραπεί να κάνουν συλλογικές προσευχές στο τζαμί της φυλακής, να αυξηθεί ο χρόνος που τους παρέχεται έξω από τα κελιά τους, ο οποίος είναι πλέον περιορισμένος σε μία ώρα την ημέρα, να εξασφαλιστεί η πρόσβασή τους στην ιατρική περίθαλψη και να επιτραπούν επισκέψεις με οικείους «χωρίς αυθαίρετα μέτρα και γυάλινους φραγμούς».

Ο αριθμός των κρατουμένων συνείδησης, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δικαιωμάτων και Δημοκρατίας του Μπαχρέιν, είναι 1.200. Οι αναφορές πιστεύεται ότι αναφέρονται στις συνθήκες κράτησης εντός του Κέντρου Διόρθωσης και Αποκατάστασης του Μπαχρέιν, παλαιότερα γνωστό ως φυλακή Jaw.

Ο 62χρονος Μπαχρεϊνο-Δανός ακτιβιστής και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Abdulhadi Al-Khawaja, έκανε απεργία πείνας στις 9 Αυγούστου, για να διαμαρτυρηθεί για τη συνεχιζόμενη αυθαίρετη κράτηση και την άρνηση ιατρικής περίθαλψης.

Οι αρχές του Μπαχρέιν υπόκεινται σε ευρεία κριτική από ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω του μεγάλου αριθμού κρατουμένων συνείδησης στο Βασίλειο και της τιμωρίας των συγγενών τους με καταδίωξη και φυλάκιση. Απαιτούν από τις αρχές να εφαρμόσουν δικαιοσύνη και σεβασμό για τους ανθρώπους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος