Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων στο Κίεβο με πυραύλους και drones – Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, με drones και βαλλιστικούς πυραύλους, πλήττοντας κατοικημένες περιοχές και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, πυρκαγιές και νεκρούς. Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακόμη 34τραυματίστηκαν.

Επίσης χτυπήθηκαν κατοικίες και ξέσπασε πυρκαγιά σε ξενοδοχείο σε κεντρική λεωφόρο της πόλης. Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ανέφερε μέσω Telegram ότι η οροφή του ξενοδοχείου έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Παράλληλα ο δήμαρχος του Κιέβου, δήλωσε μέσω Telegram ότι «το Κίεβο δέχεται επίθεση από βαλλιστικούς πυραύλους και UAVs», επιβεβαιώνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης.

Στις 02:36, ο δήμαρχος του Κιέβου, έκανε λόγο για κατάρρευση πολυκατοικίας εννέα ορόφων στη συνοικία Ντεσνιάνσκι, τονίζοντας πως έχουν παγιδευτεί κάτοικοι στα συντρίμμια.

Σύμφωνα με τον Βιτάλι Κλίτσκο πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην οροφή τριώροφου κτηρίου στην περιοχή Σεβτσενκίβσκι. Λίγη ώρα αργότερα ενημέρωσε ότι ξέσπασε δεύτερη πυρκαγιά, αυτή τη φορά στην οροφή ξενοδοχείου στην ίδια συνοικία.

Την ίδια ώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πολωνίας ανακοίνωσαν ότι απογείωσαν μαχητικά αεροσκάφη, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε προειδοποιήσει ότι, βάσει των υπηρεσιών πληροφοριών, αναμενόταν νυχτερινή επίθεση κατά της χώρας. Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε επίσης ανακοινώσει ότι συντομεύει την παραμονή του στο Δουβλίνο, όπου βρισκόταν για την έναρξη της εξάμηνης προεδρίας της Ιρλανδίας στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Πηγές: AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος