Μπανγκλαντές: Δύο νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Χαμούν

Σχεδόν 275.000 άνθρωποι στο Μπανγκλαντές μεταφέρθηκαν σε καταφύγια την Τετάρτη, καθώς ο κυκλώνας Χαμούν έπληξε τις νοτιοανατολικές ακτές, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Χαμούν είναι η τελευταία μεγάλη καταιγίδα που πλήττει τις ακτές του Μπανγκλαντές, με το χαμηλόβαθμο έθνος της Νότιας Ασίας να γίνεται μάρτυρας ενός αυξανόμενου αριθμού σοβαρών καιρικών φαινομένων, καθώς η κλιματική αλλαγή τροφοδοτεί μεγαλύτερες και φονικότερες καταιγίδες.

Γραμμές ηλεκτροδότησης κόπηκαν και έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν παράκτια χωριά και νησιά, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές για εκτεταμένες ζημιές, δήλωσε στο AFP ο Kamrul Hasan, γραμματέας του υπουργείου διαχείρισης καταστροφών.

Εκκενώσαμε 273.352 ανθρώπους σε καταφύγια για τους κυκλώνες“, δήλωσε ο Hasan, προσθέτοντας ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο ένας καταπλακώθηκε από πεσμένο δέντρο και ο άλλος όταν κατέρρευσε ένα κτίριο. “Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία“, είπε.

Ο εμπειρογνώμονας της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Μπανγκλαντές Μοχάμεντ Αμπούλ Καλάμ Μαλλίκ δήλωσε ότι ο Χαμούν έφτασε στην ξηρά στις παράκτιες περιοχές Τσιταγκόνγκ και Κοξ Μπαζάρ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, με ταχύτητα ανέμων έως και 104 χιλιόμετρα την ώρα. “Είναι πιθανό να κινηθεί περαιτέρω προς την ενδοχώρα και να εξασθενήσει σταδιακά“, δήλωσε ο Μάλλικ.

Η περιφέρεια Κοξ Μπαζάρ βρέθηκε χωρίς ρεύμα αργά την Τρίτη και οι αξιωματούχοι της περιφέρειας δεν ήταν δυνατόν να επικοινωνήσουν για ενημέρωση σχετικά με τυχόν ζημιές που προκλήθηκαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος