Βρετανία: Το Παλάτι αντιδρά σε πρόγραμμα του BBC

Η βασιλική οικογένεια κατακρίνει το BBC επειδή μετέδωσε «υπερβολικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς» σχετικά με τη ρήξη μεταξύ του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του αδελφού του Χάρι, σχολιάζει η εφημερίδα Sun. Την ίδια ώρα η  Μέγκαν Μαρκλ ζητεί από  τον δικηγόρο της να επιμείνει ότι οι αρνητικές ιστορίες για τη Δούκισσα είναι «ψευδείς», όπως αναφέρει η Daily Mail.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Η πριγκίπισσα και ο πρίγκιπας» που προβλήθηκε χθες – περιλάμβανε μια συνέντευξη με τον συγγραφέα Omid Scobie, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ορισμένες αρνητικές ιστορίες για τους Sussex προέρχονται από άλλα βασιλικά νοικοκυριά. Το πρώτο επεισόδιο, που παρουσίασε ο Amol Rajan, διερεύνησε τη σχέση του Δούκα του Κέιμπριτζ και του Δούκα του Σάσεξ με τα μέσα ενημέρωσης.  Η κοινή δήλωση που ακολούθησε μεταξύ της Bασίλισσας, του πρίγκιπα Κάρολου και του πρίγκιπα Γουίλιαμ ανέφερε ότι ήταν «απογοητευτικό» το γεγονός ότι ο Beeb ενίσχυσε στους ισχυρισμούς.

Στο τέλος του προγράμματος το BBC, μετέδωσε τοποθέτηση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, του Κλάρενς Χάουζ και του Παλατιού του Κένσινγκτον ότι: «Ένας ελεύθερος, υπεύθυνος και ανοιχτός Τύπος είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή δημοκρατία.

«Ωστόσο, πολύ συχνά είναι υπερβολικοί και αβάσιμοι ισχυρισμοί από ανώνυμες πηγές που παρουσιάζονται ως γεγονότα και είναι απογοητευτικό όταν οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του BBC, τους δίνει αξιοπιστία».

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος