Μπάιντεν για τα ιπτάμενα «μπαλόνια»: Κάθε άγνωστο αντικείμενο θα καταρρίπτεται

Ξεκάθαρος για το ότι κάθε άγνωστο αντικείμενο που απειλεί τους Αμερικανούς πολίτες θα καταρρίπτεται, επισήμανε στο διάγγελμα του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, το βράδυ της Πέμπτης.

Πρόσθεσε δε, ότι πίσω από τα ιπτάμενα «μπαλόνια» υπάρχουν ιδιωτικά συμφέροντα και όχι οι κινεζικές αρχές.

Ο Τζο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ελέγχουν πιο προσεκτικά τον εναέριο χώρο από τότε που το φερόμενο κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο πέταξε πάνω από πολλές πολιτείες προ ημερών.

«Κατόπιν σύστασης από τις αμερικανικές υπηρεσίες της χώρας, έδωσα εντολή να καταρρίψουμε αυτά τα τρία αντικείμενα λόγω κινδύνων για την εναέρια κυκλοφορία και επειδή δεν μπορούσαμε να αποκλείσουμε τον κίνδυνο επιτήρησης ευαίσθητων εγκαταστάσεων», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνεχίζοντας αναφέρει ότι ο αμερικανικός και ο καναδικός στρατός εξακολουθούν να μελετούν το «μπαλόνι» που έχει καταρριφθεί ούτως ώστε να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες για τα τρία αντικείμενα.

Υπογραμμίζει πως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τι είναι αυτά τα αντικείμενα, αλλά τίποτα δεν εκτιμάται ότι σχετίζονται με τα κατασκοπευτικά «μπαλόνια» της Κίνας.

Η τελευταία εκτίμηση είναι ότι ήταν ιδιωτικής χρήσης «μπαλόνια», τονίζει ο ίδιος, ενώ προειδοποιεί: «Οποιοδήποτε αντικείμενο θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των αμερικανών πολιτών, θα καταρρίπτεται».

Σημειώνει ότι τα έγγραφα, τα οποία σχετίζονται με την έρευνα των ιπτάμενων αντικειμένων, θα παραμείνουν απόρρητα, όμως θα γνωστοποιηθούν στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Να επισημανθεί ότι, τρία άγνωστα αντικείμενα καταρρίφθηκαν από τις ΗΠΑ, ένα στον εναέριο χώρο της Αλάσκας την περασμένη Παρασκευή, ένα άλλο πάνω από τον βόρειο Καναδά το Σάββατο και ένα τρίτο αντικείμενο πάνω από τη λίμνη Χιούρον την Κυριακή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος