Μπάφαλο: 27χρονος έγινε ήρωας αφού έσωσε πολλούς ανθρώπους από τη χιονοθύελλα

Array

Ένας άνδρας από το Μπάφαλο έλαβε επαίνους για τη γενναιότητά του, αφού έσωσε 24 ανθρώπους από τη φονική χιονοθύελλα που σάρωσε περιοχές των ΗΠΑ ρίχνοντας έως και 150 εκατοστά χιόνι. Ο Τζέι Γουίθι, 27 ετών, φοβήθηκε ότι θα πέθαινε θαμμένος στο όχημά του, όπου είχε αναγκαστεί να κοιμηθεί με δύο αγνώστους, καθώς το φορτηγό του κόλλησε στη βίαιη χιονοθύελλα.

Μετά από μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών για να βρει καταφύγιο, ο Γουίθι επέστρεψε στο φορτηγό του το οποίο γρήγορα έμεινε από βενζίνη. Ήταν τότε που ο ανυποψίαστος ήρωας εντόπισε άλλους εγκλωβισμένους και αποφάσισε να μπουν σε ένα κοντινό σχολείο.

«Περπάτησα προς τα σπίτια για να δω αν θα μπορούσα να βρω καταφύγιο, σε οποιοδήποτε σπίτι είχε αναμμένα φώτα. Είχα 500 δολάρια που πρόσφερα για να κοιμηθώ στο πάτωμα», δήλωσε ο Γουίθι στο WBEN.

Είναι η μόνη φορά στη ζωή μου που πραγματικά πίστεψα ότι θα πεθάνω

Ήταν γύρω στις 6 το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων όταν το φορτηγό του Γουίθι έμεινε από βενζίνη και η ομάδα δεν είχε άλλη επιλογή από το να μπει στο δημοτικό σχολείο του Pine Hill.

«Στα αριστερά, μπορούσα να δω ότι υπήρχε ένα σχολείο περίπου 600-700 μέτρα μακριά από εμάς. Ήξερα ότι το ρεύμα θα ήταν αναμμένο, ότι θα υπήρχε θέρμανση εκεί μέσα και ήμουν βέβαιος ότι θα υπήρχε φαγητό εκεί μέσα», είπε.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της Cheektowaga, βρήκαν καταφύγιο στον κεντρικό χώρο της καφετέριας του σχολείου. Καθώς η καταιγίδα άρχισε να σβήνει αργά την ημέρα των Χριστουγέννων και όλοι ήταν έτοιμοι να φύγουν, ο Τζέι βρήκε το εκχιονιστικό μηχάνημα του σχολείου και καθάρισε όλα τα οχήματα που ανήκαν στην ομάδα του.

Ο Γουίθι έφτιαξε το σπασμένο παράθυρο που είχαν χρησιμοποιήσει για να μπουν στο σχολείο χρησιμοποιώντας χαρτόνι και μονωτική ταινία και άφησε πίσω του ένα σημείωμα στο οποίο ζητούσε συγγνώμη για τη διάρρηξη εξηγώντας ότι ήταν θέμα επιβίωσης

«Σε όποιον μπορεί να αφορά, λυπάμαι τρομερά που έσπασα το παράθυρο του σχολείου και που διέρρηξα την κουζίνα», αναφέρει το γράμμα.

«Κόλλησα στις 8 το βράδυ της Παρασκευής και κοιμήθηκα στο φορτηγό μου με δύο αγνώστους που απλά προσπαθούσαν να μην πεθάνουν. Υπήρχαν επίσης επτά ηλικιωμένοι άνθρωποι που είχαν κολλήσει και δεν είχαν καύσιμα».

«Έπρεπε να το κάνω για να τους σώσω όλους και να τους δώσω καταφύγιο, φαγητό και ένα μπάνιο. Καλά Χριστούγεννα, Τζέι».

Οι υπεύθυνοι του σχολείου και το αστυνομικό τμήμα ενημερώθηκαν για το σπάσιμο του παραθύρου και αφού οι δρόμοι ήταν ασφαλείς, ένας αστυνομικός έλεγξε το σχολείο και βρήκε το σημείωμα, το οποίο τους οδήγησε στην προβολή του υλικού από την κάμερα ασφαλείας.

Μπάφαλο: 27χρονος έγινε ήρωας αφού έσωσε πολλούς ανθρώπους από τη χιονοθύελλα
Σημείωμα του Τζέι Γουίθι

Οι αρχές δημοσίευσαν ένα tweet στο οποίο ευχαριστούσαν τον Γουίθι για τις «ηρωικές του πράξεις».

«Αναγνωρίζετε τον «Καλά Χριστούγεννα Τζέι»; Έβγαλε ανθρώπους από τα αυτοκίνητα και τους φιλοξένησε σε ένα κοντινό σχολείο», αναφέρεται στην ανάρτηση της Αστυνομίας του Cheektowaga».

«Άφησε ένα σημείωμα ζητώντας συγγνώμη για τις ζημιές & τη χρήση του εκχιονιστικού μηχανήματος που χρησιμοποίησε για να φτιάξει ένα μονοπάτι προς το σχολείο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον «Τζέι» για τις ηρωικές του πράξεις που έσωσαν τις ζωές των ανθρώπων».

Μπάφαλο: 27χρονος έγινε ήρωας αφού έσωσε πολλούς ανθρώπους από τη χιονοθύελλα
Μέρος της ομάδας των διασωθέντων

Ο Γουίθι  δήλωσε ότι η ομάδα δέθηκε μεταξύ τους μετά την απειλητική για τη ζωή τους εμπειρία και έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν μια καλοκαιρινή συνάντηση.

«Αυτή η ομάδα καταπληκτικών ανθρώπων φρόντισε ο ένας τον άλλον και το κτίριο στο οποίο βρήκαν καταφύγιο», δήλωσε η αστυνομία.

Οι δρόμοι άνοιξαν ξανά την Πέμπτη στο πολιορκημένο από την καταιγίδα Μπάφαλο, καθώς οι αρχές συνέχισαν να αναζητούν ανθρώπους που μπορεί να έχουν πεθάνει ή να έχουν κολλήσει και να υποφέρουν μετά τη χιονοθύελλα της περασμένης εβδομάδας.

Μια εταιρεία που εκτιμά τις ζημιές από φυσικές καταστροφές δήλωσε ότι οι ασφαλιστικές ζημιές από τη χειμερινή καταιγίδα θα ανέλθουν σε 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε 42 πολιτείες.

Πηγή:dailymail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος