Μπ. Τζόνσον: Κυρώσεις κατά της Ρωσίας και Λευκορωσίας – «Θα συνεχίσουμε ανελέητα» τόνισε

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον λέγοντας ότι στη G7 συμφωνήσαμε να μεγιστοποιήσουμε το οικονομικό τίμημα που πρέπει να πληρώσει ο Πούτιν. Όπως είπε το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνει το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων και της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζάς της, VTB.

Ανακοίνωσε ακόμα αποκλεισμό της Ρωσίας από βρετανικά κεφάλαια και την λίρα,  πλήρη αποκλεισμό των ρωσικών τραπεζών από το χρηματοοικονομικό σύστημα της Βρετανίας και απαγόρευση σε όλους τους Βρετανούς να χρηματοδοτήσουν οποιαδήποτε ρωσική οντότητα ή Ρώσο επιχειρηματία. Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ευδοξία Λυμπέρη, όλα αυτά σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Τζόνσον θα ισχύσουν και για τη Λευκορωσία.

Συνολικά, 100 νέα πρόσωπα και οντότητες στοχοθετούνται, όπως ο όμιλος Rostec (άμυνα, αεροδιαστημική, τεχνολογίες…). Πέντε άνδρες και γυναίκες επιχειρηματίες, ο Κίριλ Σαμάλοφ (πετροχημική βιομηχανία), που περιγράφεται από ΜΜΕ ως ο πρώην γαμπρός του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Γιούρι Σλιούσαρ (αεροναυτική), ο Πιότρ Φράντκοφ (τράπεζες), ο Ντένις Μπορτνίκοφ (τραπεζικός τομέας) και η Ελένα Γκεοργκίεβα (τραπεζικός τομέας) προστέθηκαν στον κατάλογο των προσώπων που τους απαγορεύεται η είσοδος στο βρετανικό έδαφος ή τα περιουσιακά στοιχεία τους δεσμεύονται.

Ένας νέος νόμος θα εισαχθεί στοχοθετώντας τις εξαγωγές τεχνολογίας προς τη Ρωσία, κάτι που θα «περιορίσει τις στρατιωτικές, βιομηχανικές και τεχνολογικές δυνατότητές της Ρωσίας για χρόνια», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Επίσης έκανε γνωστό ότι απαγορεύονται πλέον οι πτήσεις της Aeroflot.

O  Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι «Για να επιτευχθούν αυτά τα μέτρα χρειάζεται ενότητα, ενότητα μεταξύ των εταίρων μας, μεταξύ της G7 κι άλλων παρόμοιων ομάδων. Οι Ρώσοι επενδυτές ήδη έχουν κρίνει πόσο σοφές είναι οι πράξεις του Πούτιν. Μέχρι στιγμής, αυτό φαίνεται και από τα χρηματιστήρια που έχουν πέσει δραματικά ενώ το ρωσικό νόμισμα έχει δείξει τη μεγαλύτερη πτώση της τιμής του που έχει καταγραφεί ποτέ ενώ το ίδιο ισχύει και για τη μετοχή της GazProm. Θα συνεχίσουμε ανελέητα έτσι ώστε η Ρωσία να βγει από την παγκόσμια οικονομία. Μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα θα υποσκάψουμε τη θέση της Ρωσίας σε κάθε διεθνές φόρουμ έτσι ώστε να μπορέσουμε να την τιμωρήσουμε και φυσικά θα αντιπαλέψουμε τον ρωσικό καταιγισμό ψευδών για την Ουκρανία για να ασκήσουμε ακόμα περισσότερη πίεση».

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος