Μπ. Τζόνσον: Η αποχώρηση της Ρωσίας από το Νησί των Φιδιών δείχνει την ικανότητα της Ουκρανίας να αντεπιτίθεται

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Ρωσίας να αποχωρήσει από Νησί των Φιδιών, στρατηγική θέση στη Μαύρη Θάλασσα, αποτελεί ένδειξη της ικανότητας της Ουκρανίας να αντεπιτίθεται.

«Εάν ψάχνατε ενδείξεις για την εκπληκτική ικανότητα των Ουκρανών να αντεπιτίθενται, να ξεπερνούν τις αντιξοότητες και να απωθούν τους Ρώσους, τότε κοιτάξτε αυτό που συνέβη μόλις σήμερα στο Νησί των Φιδιών, όπου και πάλι η Ρωσία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει θέσεις, δήλωσε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

«Στο τέλος θα αποδειχθεί αδύνατον για τον Πούτιν να κρατήσει μία χώρα που δεν θα δεχθεί την εξουσία του», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι οι αμυντικές δαπάνες της Βρετανίας θα φθάσουν στο 2,5% του ακαθάριστου εγχωρίου προϊόντος έως τα τέλη αυτή της δεκαετίας.

Να σημειωθεί ότι ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από το Νησί των Φιδιών, στρατηγική θέση στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο είχε καταληφθεί από τις δυνάμεις της Μόσχας. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις δέχονταν συνεχείς βομβαρδισμούς από τις ουκρανικές δυνάμεις. «Την 30ή Ιουνίου, σε ένδειξη καλής θέλησης, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εκπλήρωσαν τους στόχους που είχαν ορισθεί στο Νησί των Φιδιών και απέσυραν την φρουρά τους από εκεί», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή θα διευκολύνει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος