Μουσουλμάνοι Ροχίνγκια: Δεν επιστρέφουμε στη Μιανμάρ για να κλειστούμε σε στρατόπεδα

Οι πρόσφυγες Ροχίνγκια στο Μπαγκλαντές δήλωσαν το Σάββατο ότι δεν θα επιστρέψουν στη Μιανμάρ για «να κλειστούν σε καταυλισμούς».

 Αυτές τις δηλώσεις της έκαναν μετά από επίσκεψη στο Μπαγκλαντές, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενθάρρυνση του εθελοντικού επαναπατρισμού τους, γράφει η REL.

Περίπου ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι Ροχίνγκια ζουν σε καταυλισμούς στα σύνορα με το Μπανγκλαντές μετά από απόπειρες καταστολής τους στη Μιανμάρ, με Βουδιστική πλειοψηφία, το 2017.

Η Μιανμάρ είναι επίσης γνωστή ως Βιρμανία. Περίπου 20 μουσουλμάνοι πρόσφυγες Ροχίνγκια και επτά αξιωματούχοι του Μπαγκλαντές επισκέφθηκαν πολλά χωριά στην πολιτεία Ραχίν – εντός της Μιανμάρ – την Παρασκευή για να συζητήσουν πιθανές επιλογές επαναπατρισμού.

Ωστόσο, οι πρόσφυγες Ροχίνγκια εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με τις προετοιμασίες για επαναπατρισμό και τόνισαν ότι δεν θα επιστρέψουν μέχρι να έχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια τους και την απόκτηση της υπηκοότητας.

«Δεν θέλουμε να είμαστε κλεισμένοι σε στρατόπεδα. Θέλουμε να επιστρέψουμε στα εδάφη μας και να χτίσουμε τα σπίτια μας εκεί», δήλωσε ο Oli Hossain, ο οποίος ήταν ένας από τους πρόσφυγες που επισκέφθηκαν την Πολιτεία Rakhine.

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος