Μόσχα: Ο Ρ. Καντίροφ διαβεβαίωσε τον Β. Πούτιν ότι δεκάδες χιλιάδες έφεδροι της Τσετσενίας είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στο μέτωπο της Ουκρανίας  

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ είπε το πρωί της Πέμπτης ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο και προσφέρθηκε να στείλει περισσότερους μαχητές για να βοηθήσουν τη Μόσχα στη διετή σύγκρουση της στην Ουκρανία, αναφέρει το Reuters.

 Ο Καντίροφ, ο οποίος κυβερνά την περιοχή του Νοτίου Καυκάσου ως πιστός του Κρεμλίνου από το 2007, δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον Πούτιν και είπε ότι συζήτησε τα οικονομικά προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής και κάλεσε τον πρόεδρο να επισκεφθεί την Τσετσενία.

 Είπε ότι δεκάδες χιλιάδες «καλά εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι εφεδρικοί» μαχητές είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για τη Ρωσία στην Ουκρανία, εάν δοθεί μια τέτοια εντολή. Συνολικά 43.500 Τσετσένοι στρατιώτες έχουν ήδη υπηρετήσει στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 18.000 εθελοντών, είπε.

«Μεταφέραμε επίσης τις επιθυμίες του λαού μας και καλέσαμε τον εθνικό μας ηγέτη να έρθει και να επισκεφθεί τη Δημοκρατία της Τσετσενίας», έγραψε ο Καντίροφ.

 Ο Τσετσένος ηγέτης, για τον οποίο υπάρχουν επίμονες φήμες ότι είναι άρρωστος, διέψευσε επανειλημμένα τη φήμη ότι δεν αισθανόταν καλά και ως απόδειξη δημοσίευσε επιδεικτικά φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται να κάνει σωματικές ασκήσεις και να προεδρεύει σε συναντήσεις.

 Οι Τσετσένοι αυτονομιστές πολέμησαν δύο πολέμους εναντίον του ρωσικού στρατού μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, με αποτέλεσμα μεγάλες καταστροφές και θύματα.

 Ο Πούτιν έδωσε στον Καντίροφ μεγάλα περιθώρια για να κυβερνήσει την περιοχή με μουσουλμανική πλειοψηφία, όπως επιθυμεί, σε αντάλλαγμα για τη διατήρηση της σταθερότητας και της πίστης της, αφού ο πατέρας του, Ahmad Kadyrov, ο οποίος πολέμησε εναντίον των Ρώσων στον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας, άλλαξε πλευρά στον δεύτερο πόλεμο πριν δολοφονηθεί  από Τσετσένους ισλαμιστές το 2003, στο Grozii, στην παρέλαση της Ημέρας της Νίκης.

Νews.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος