Μόσχα: Έντονη αδιαθεσία παρουσίασε ο Αλ. Λουκασένκο κατά τον εορτασμό στην Κόκκινη Πλατεία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Aleksandr Lukashenko ένιωσε μια έντονη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία, την Τρίτη, στη Μόσχα, με αφορμή την Ημέρα της Νίκης επί της Ναζιστικής Γερμανίας, στην οποία παρευρέθηκε μαζί με τους ηγέτες των πέντε πρώην σοβιετικών δημοκρατιών στην Κεντρική Ασία και τον Αρμένιο πρωθυπουργό.

Επιπλέον, ο Λουκασένκο δεν συμμετείχε καν στο εορταστικό δείπνο που πρόσφερε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, σε μια σπάνια παραβίαση αυτού του εθίμου, και επέστρεψε επειγόντως στο Μινσκ.

Όπως αναφέρουν, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης Unian και TSN και η πύλη της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Charter97%, Ο Λουκασένκο, φαινόταν κουρασμένος και κάπως ασταθής στα πόδια του και στο δεξί του χέρι διακρινόταν ένας επίδεσμος. Η εμφάνισή του έχει πυροδοτήσει εικασίες για την κατάσταση της υγείας του, αν και, κατά τα άλλα, δεν έδειξε εμφανή σημάδια ασθένειας, σημειώνει το Reuters.

Βίντεο απο την εκδήλωση δείχνει τον Λευκορώσο πρόεδρο, 68 ετών, να συνομιλεί με τον Πούτιν και ανώτερους στρατιωτικούς μετά την ετήσια παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, και στη συνέχεια να πηγαίνει με ανελκυστήρα στον κοντινό Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη καθώς ο Πούτιν περπατούσε εκεί με τους ηγέτες των πέντε χωρών της Κεντρικής Ασίας και τον Αρμένιο πρωθυπουργό.

Οι αρχές της Λευκορωσίας δεν έχουν κάνει καμία δήλωση για την υγεία του αλλά εμφανίστηκε μόνο σε δύο δημόσιες εκδηλώσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες και σε μία από αυτές η φωνή του ήταν βραχνή.

 Ήδη στις 5 Μαΐου, σε μια συνάντηση με τους υφισταμένους του στο Μινσκ, ο Λουκασένκο είχε μια έντονη βραχνάδα  και μόλις και μετά βίας μιλούσε.

Ορισμένα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, υπέθεσαν ότι ο επίδεσμος μπορεί να κάλυπτε τα σημάδια που άφησε ένας καθετήρας μέσω του οποίου μπορεί να του έκαναν ενέσεις.

Σε μία από τις εικόνες που μεταδίδονται από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Λευκορώσος πρόεδρος φαίνεται να συνοδεύεται από  μέλη της Ρωσικής Υπηρεσίας Προεδρικής Προστασίας και Φρουράς (FSO) και τον βάζουν σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σημειώνει η Unian.

Σύμφωνα με τον ρωσικό λογαριασμό «BRIEF» στο δίκτυο Telegram, τον οποίο επικαλείται ο Ουκρανός δημοσιογράφος Ντένις Καζάνσκι, ομάδα γιατρών τέθηκε στη διάθεση του Λευκορώσου προέδρου ενώ πληροφορίες στον ίδιο λογαριασμό αναφέρουν ότι ακύρωσε όλες τις συναντήσεις του και του παρέχεται φαρμακευτική υποστήριξη.

Το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι TSN, αναφέρει ότι στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Μόσχας, ένα ασθενοφόρο συνόδευε στην αυτοκινητοπομπή του Λευκορώσου προέδρου.

Πηγή: Αgerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος