Μόσχα: Βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου για συμφωνία – Αμετάβλητη η θέση μας, λέει το Κίεβο

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ που ηγείται της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία δήλωσε ότι η θέση του Κιέβου παραμένει αμετάβλητη και θέλει οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν σε μια κατάπαυση του πυρός, σε απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και σε εγγυήσεις ασφαλείας.

Οι ανακοινώσεις της ρωσικής πλευράς περιλαμβάνουν μόνο θέσεις με αιτήματα. Όλες οι ανακοινώσεις έχουν σκοπό, μεταξύ άλλων, να προκαλέσουν ένταση στα μέσα ενημέρωσης. Οι θέσεις μας παραμένουν αμετάβλητες. Κατάπαυση του πυρός, απόσυρση στρατευμάτων και ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας με συγκεκριμένες διατυπώσεις“, έγραψε ο Ποντολιάκ σε ανάρτηση στο Twitter.

Η Μόσχα και το Κίεβο βρίσκονται «στα μισά του δρόμου» για να συμφωνήσουν για το θέμα της αποστρατικοποίησης της Ουκρανίας και οι απόψεις τους ευθυγραμμίζονται περισσότερο για την ουδετερότητα της Ουκρανίας και την εγκατάλειψη της ένταξης στο ΝΑΤΟ, δήλωσε από πλευράς του ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντιμίρ Μεντίνσκι μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Interfax.

Σύμφωνα με το Interfax ο Μεντίνσκι δήλωσε ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες οι οποίες προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία συζητούν μικρές διαφοροποιήσεις σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας εάν η Ουκρανία δεν επιχειρήσει πλέον να ενταχθεί στη δυτική στρατιωτική συμμαχία. Ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες των συνομιλιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος