Mόσχα: Με πολιτική εντολή η ετυμηγορία γερμανικού δικαστηρίου για την υπόθεση Χαγκοσβίλι

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου του Βερολίνου για την υπόθεση της δολοφονίας του Γεωργιανού υπηκόου Ζελιχμάν Χαγκοσβίλι, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη για τον Ρώσο  Βαντίμ Σοκολόφ.

Στην μακροσκελή ανακοίνωση του, το ρωσικό ΥΠΕΞ επισημαίνει πως:

Σύμφωνα με την πάγια πεποίθηση της ρωσικής πλευράς, η ένοχη ετυμηγορία που εκδόθηκε από το γερμανικό δικαστήριο στις 15 Δεκεμβρίου 2021 σε βάρος του πολίτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαντίμ Σοκόλοφ για την υπόθεση της δολοφονίας στις 23 Αυγούστου 2019 στο Βερολίνο, ενός από τους πρώην αρχηγούς των τρομοκρατικών συμμοριών στον Βόρειο Καύκασο, Γεωργιανού υπηκόου Ζελιχμάν Χαγκοσβίλι, υπήρξε εξαιρετικά προκατειλημμένη και είχε το χαρακτήρα ρητής πολιτικής εντολής. Επιμένουμε στην αθωότητα του πολίτη μας, ο οποίος διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κατά της άδικης ετυμηγορίας σε βάρος του.

Απορρίπτουμε σθεναρά τις αβάσιμες και τελείως αστήριχτες από την πραγματικότητα κατηγορίες για εμπλοκή ρωσικών κρατικών δομών στη δολοφονία του τρομοκράτη Ζ. Χαγκοσβίλι, ο οποίος έζησε στη Γερμανία εν γνώσει των αρχών της FRG, και αναρριχήθηκε με τη βοήθεια ξένων ειδικών υπηρεσιών και δομών που συνδέονται με αυτούς(τρομοκράτες). Σύμφωνα με τη μοναδική εκδοχή, που κυκλοφόρησε  τον Αύγουστο του 2019 σε νέα στοιχεία στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης , τα γεγονότα παραποιήθηκαν με βάση κενές εικασίες, δημοσιεύσεις από κοινωνικά δίκτυα και μακροχρόνιες απαξιωμένες πλατφόρμες διαδικτύου που εμφανίστηκαν σε όλες σχεδόν τις αντιρωσικές υβριδικές επιχειρήσεις Τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποίησαν μαρτυρίες που ελήφθησαν υπό πίεση και ψευδή στοιχεία τα οποία συγκεντρώθηκαν ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους δικούς τους «προμηθευτές», χρησιμοποιώντας παράνομες και μάλιστα απροκάλυπτα παράνομες μεθόδους.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι άλλες εκδοχές του εγκλήματος που συνέβη στο πάρκο Tiergarten του Βερολίνου, οι οποίες έπρεπε να έχουν δικαίωμα έρευνας, δεν ελήφθησαν υπόψη από την έρευνα, την εισαγγελία ή το δικαστήριο και δεν επεξεργάστηκαν με κανέναν τρόπο.

Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι που η κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας αποφάσισε να προβεί, με το πρόσχημα της προαναφερθείσας δικαστικής απόφασης, σε ακόμα  μια εχθρική ενέργεια κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κηρύσσοντας «persona non grata» δύο διπλωματικούς υπαλλήλους της Ρωσικής Πρεσβείας στη Γερμανία , οι οποίοι δεν  σχετίζονται σε τίποτα με την συγκεκριμένη υπόθεση όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι γερμανικές αρχές. Στο Βερολίνο, δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η ρωσική πλευρά θα λάβει τα κατάλληλα αντίποινα για την τρέχουσα κατάσταση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος