Μόσχα: Κορύφωση του τρίτου κύματος κορονοϊού τον Σεπτέμβριο ίσως επηρεάσει τις βουλευτικές εκλογές

Μόσχα, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Δρόμο φαίνεται πως έχει ακόμα το τρίτο κύμα πανδημίας στη Μόσχα. Στη ρωσική πρωτεύουσα η μέγιστη συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων της Covid-19 , είναι πιθανόν να κορυφωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αυτό υποστήριξαν επιστήμονες του Πολυτεχνείου της Αγίας Πετρούπολης, στην εφημερίδα Ιζβέστια.

Το μαθηματικό μοντέλο που αναπτύχθηκε από τους επιστήμονες αποτελείται από ένα σύστημα διαφορετικών εξισώσεων με μεταβλητούς συντελεστές. Επιτρέπει τη χάραξη εννέα καμπυλών από την εξάπλωση του COVID-19, με την πρώτη καμπύλη να είναι η πιο απαισιόδοξη, ενώ η ένατη να είναι η πιο αισιόδοξη.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της ανάπτυξης μοντέλου Αλεξέι Μπόροκοφ,  ένα σενάριο που πληροί τη μέση, πέμπτη καμπύλη, θέλει τον αριθμό των ενεργών ασθενών με κορονοϊό να φτάνει περίπου τις  225 χιλιάδες Μοσχοβίτες, ενώ η κατά προσέγγιση ημερομηνία της τρίτης κορύφωσης είναι η 19η Σεπτεμβρίου.

Επειδή πίσω από σχεδόν κάθε είδηση πρέπει να κοιτάμε και την προέκταση της, η  πρόβλεψη του Πολυτεχνείου της Αγίας Πετρούπολης κρύβει και ένα πολιτικό παρασκήνιο. Αν επαληθευτεί το μαθηματικό μοντέλο που θέλει  το απόγειο της πανδημίας στις 19 Σεπτεμβρίου, αυτό πρακτικά σημαίνει πως η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες, μια μέρα πριν στις 18 Σεπτεμβρίου για τις κοινοβουλευτικές εκλογές με τον κορονοϊό να έχει αγκαλιάσει τη χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος